Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα χρειαστούν πολύ περισσότερα

Γρηγοριάδης Κώστας

«Τη διακοπή της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, βάσει των οποίων σχηματίζεται αρχείο από την ΑΕ με την επωνυμία "ΕΝΑ Τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιχειρήσεις ΑΕ" για τους σκοπούς της εκπομπής "Μεγάλος Αδελφός", που πρόκειται να προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV ΑΕ», διατάσσει η πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Στην πεντασέλιδη απόφαση σημειώνονται επίσης, ότι «... οδηγείται σε εξαφάνιση η ιδιωτική ζωή ως πυρήνας της ανθρώπινης προσωπικότητας», ενώ τονίζεται ότι «η αναλαμβανόμενη υποχρέωση τείνει στον εξευτελισμό της αξίας του ανθρώπου».

Πρόκειται, για μια θετική απόφαση και, ταυτόχρονα, παρέμβαση της Αρχής Προστασίας. Αν νομίζετε, όμως, ότι συνεπάγεται και το άδοξο τέλος -πριν καν αρχίσει- του εξευτελιστικού τσίρκου του «Μεγάλου Αδελφού», κάνετε λάθος. Δυστυχώς, στις μέρες μας, «η αξία του ανθρώπου» δεν εμποδίζει την προώθηση των σκοπών και επιδιώξεων των μεγάλων επιχειρήσεων, μέσα στις γνωστές συνθήκες απελευθέρωσης της ασυδοσίας τους και κυριαρχίας των «νόμων της αγοράς». Αλλωστε, τι κάνει και μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των τηλεοπτικών προγραμμάτων;

Θα χρειαστούν πολύ περισσότερα, για να μην προστεθεί και ο «Μεγάλος Αδελφός» στα μέχρι σήμερα τηλεοπτικά «σκουπίδια». Και, κυρίως, θα χρειαστεί η αποφασιστική αντίδραση του οργανωμένου μαζικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ