Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Υποκατάστατο» της κυβέρνησης

Β. Μεϊμαράκης: Το έλλειμμα κυβερνητικής ευθύνης πρέπει να το πάρει πάνω της και να το καλύψει η ΝΔ τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ!

Τον άμεσο στόχο της, την κάλυψη δηλαδή του «κενού διακυβέρνησης» και την «υποκατάσταση» της κυβέρνησης τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν οι... οργανωτικές αλλαγές στη ΝΔ.

Με τον καλύτερο συντονισμό της κοινοβουλευτικής δράσης, όπως αυτός επιχειρείται μέσα από το νέο κανονισμό λειτουργίας της ΚΟ, η ηγεσία της ΝΔ αποσκοπεί στην καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο και φορέα και σε άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις ώστε να προωθούνται οι νεοφιλελεύθερες επιλογές. Την τακτική αυτή - τακτική ουσιαστικά συγκυβέρνησης - η οποία αποτυπώνεται με ευκρίνεια στις καθημερινές παρεμβάσεις των στελεχών της ΝΔ, περιέγραψε με σαφήνεια ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος σε χτεσινή συνέντευξή του στον «Φλας», είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης και ακυβερνησίας θα έλεγα μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Το έλλειμμα της κυβερνητικής ευθύνης πρέπει να το πάρει πάνω της και να το καλύψει η ΝΔ»(!). Δεν μπορεί, πρόσθεσε, μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «να μείνει ακυβέρνητη η Ελλάδα»(!). Αυτό ακριβώς το «κενό» φιλοδοξεί να καλύψει η ηγεσία της ΝΔ και ο Β. Μεϊμαράκης δε δίστασε να προσδιορίσει το «πώς»: «Δεν είναι δυνατόν - είπε - το ασφαλιστικό να αρχίζει να συζητείται μετά τον Οκτώβριο»(!), «δεν είναι δυνατόν η οικονομία να περιμένει»... Η ιδεολογικοπολιτική αφετηρία αυτής της «υπεύθυνης» στάσης της «αυριανής κυβέρνησης» απορρέει από το ότι δεν υπάρχουν διαφορές ουσίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και από κοινού βάζουν πλάτες για να υλοποιηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα στο «μονόδρομο» του νεοφιλελευθερισμού. «Εχθροί μας όλων των πολιτικών είναι τα προβλήματα, δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο κόμμα», αποφάνθηκε ο Β. Μεϊμαράκης.

Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τα παζάρια ενόψει της ανάδειξης των έξι συντονιστών και είκοσι τομεαρχών την ερχόμενη Τετάρτη. Παρότι ο Κ. Καραμανλής φρόντισε να αποσαφηνίσει προχτές στην ΚΟ ότι οι ρόλοι αυτοί αφορούν την περίοδο μέχρι τις εκλογές και «δεν προδικάζουν τίποτα» για μετά, ωστόσο μεταξύ των βουλευτών έχει ξεσπάσει ένας ανηλεής πόλεμος για την κατάληψη των καρεκλών. Γνωρίζοντας το παρασκήνιο και το κλίμα μεταξύ των βουλευτών, ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε χτες ότι δεν πρόκειται ούτε ο ίδιος ούτε οι στενοί συνεργάτες του να εμπλακούν με οποιοδήποτε τρόπο στην ανάδειξη των οργάνων της ΚΟ. Πάντως για τις θέσεις των έξι συντονιστών δε φαίνεται να υπάρχουν περισσότερες της μιας υποψηφιότητες. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, υποψηφιότητα για τον τομέα Εξωτερικών και Αμυνας θα θέσει η Ντ. Μπακογιάννη, Κοινωνικών Υποθέσεων η Μ. Γιαννάκου, Δημόσιας Διοίκησης ο Β. Πολύδωρας, Παιδείας, Πολιτισμού και Ολυμπιακών Αγώνων ο Μ. Κεφαλογιάννης, Ανάπτυξης ο Γ. Βουλγαράκης και Οικονομίας ο Γ. Αλογοσκούφης. Πάντως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και πολλά θα κριθούν από το παρασκηνιακό αλισβερίσι των επόμενων ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ