Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Στο μάτι του κυκλώνα η Ελλάδα

Συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες και ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε χτες από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος

«Η παράδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς... συνιστά κορυφαία πράξη διεθνούς τρομοκρατίας και σηματοδοτεί την ενεργοποίηση νέων τρομοκρατικών μεθόδων, με την ποινικοποίηση της διεθνούς πολιτικής ζωής», τόνισε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε χτες το απόγευμα στις Σέρρες η Νομαρχική Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕ.

Ολες οι δραματικές πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαιώνουν, υπογράμμισε ο Θ. Κωνσταντινίδης, ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση αποσταθεροποίησης και αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, με δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Πυροδοτούνται εξελίξεις σε μεγαλύτερη έκταση. Μια τέτοια εξέλιξη, είπε, φέρνει την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα, θα οξύνει την αμφισβήτηση συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση ο ομιλητής κάλεσε τον ελληνικό λαό «να βρεθεί σε άμεση κινητοποίηση κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή... Να δυναμώσει το αντιπολεμικό, αντιΝΑΤΟικό κίνημα... Να καταγγείλει κι καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση που συμμετείχε ενεργά στην εγκληματική πράξη, συνέβαλε στο τίμημα της προδοσίας με 70 δισ. δραχμές...».

Το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε επίπεδο νομού, αλλά και πανελλαδικά, μέσα απ' τις οποίες φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ενότητα του κινήματος, για να έχει αποτελέσματα, μπορεί και πρέπει να χτίζεται πάνω στη γραμμή της σύγκρουσης με τις επιλογές του κεφαλαίου.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα να συμβάλλουν με τον αγώνα τους να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να κλιμακωθεί η πάλη κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του τρομονόμου και της αντιλαϊκής πολιτικής γενικά. Να προωθηθεί η ταξική αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης κι η κοινωνική συμμαχία της με άλλα στρώματα. Να μετατραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια σε ουσιαστική πολιτική διαφωνία με την πολιτική που προωθεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Να αποδυναμωθούν τα κόμματα που εκφράζουν αυτή την πολιτική και να καταδικαστούν τα «κεντροδεξιά» και «κεντροαριστερά» σενάρια. Ο λαός με τη δράση του, κατέληξε η συνέντευξη, πρέπει να διαμορφώσει ένα μεγάλο και ισχυρό ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που είναι η μόνη ελπίδα για μια διαφορετική πολιτική προς όφελος του λαού και του τόπου, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το βράδυ εξάλλου μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ