Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Θα είμαστε όλοι μαζί τους

Τα Βαλκάνια, η γειτονιά μας δεν έχει σταματήσει να φλέγεται και να χτυπιέται βάναυσα από τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού. Η προδοσία και παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης, που λειτουργεί καθαρά ως ΝΑΤΟικό όργανο, η επέμβαση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, τα σχέδια που προωθούνται για την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή είναι μερικά από τα πρόσφατα στοιχεία που συνθέτουν την ιμπεριαλιστική επίθεση. Είναι ενέργειες και τεχνητές καταστάσεις, που θέλουν να στείλουν στους λαούς το μήνυμα της υποταγής στην «παντοδυναμία» του ιμπεριαλισμού.

Η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σ' αυτές τις επεμβάσεις είναι δεδομένη και προκλητική για τα εκφρασμένα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Γιατί ο λαός και η νεολαία της χώρας μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχθούν να συνεχίσουν να βρίσκονται Ελληνες φαντάροι εκτός συνόρων, να ετοιμάζεται μισθοφορικός στρατός υποταγμένος πλήρως στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ, να λειτουργούν οι βάσεις του θανάτου στα εδάφη μας και να παραχωρούνται τα λιμάνια και οι δρόμοι μας στο ΝΑΤΟ, για να διευκολύνεται η επιστροφή των δολοφόνων στον τόπο του εγκλήματος. Ο λαός και η νεολαία θα φωνάξουν φτάνει! Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!

Και θα ενωθούν πολλές φωνές μαζί, ιδιαίτερα το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιούλη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα καταπλεύσει η ΝΑΤΟική αρμάδα. Το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα θα ενωθεί εκεί με τους χιλιάδες νέους και νέες, που θα συμμετάσχουν στο 10ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ.

Ο θεσμός των πανελλαδικών αντιιμπεριαλιστικών διημέρων της ΚΝΕ ξεκίνησε το 1992 εκεί ψηλά, στα σύνορα της χώρας μας με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες κι έβαλε στο στόχο του τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επίθεση στην περιοχή που ξεκίνησε από τότε. Κάθε χρόνο από τότε βάζει στο στόχο του τους δολοφόνους των λαών και τραγουδάει για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την προκοπή. Τόσα χρόνια τώρα, τα διήμερα έγιναν πιο μαζικά, πιο μαχητικά, συνένωσαν τμήματα της νέας γενιάς που δεν ανέχονται την «προστασία» των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Συναντήθηκαν σ' αυτά χιλιάδες νέοι, που σήκωσαν τη σημαία του αγώνα και έκαναν τραγούδι την ανάγκη τους για ένα ειρηνικό φωτεινό μέλλον, ενάντια στους τρομοκράτες και τους δολοφόνους της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Κι είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή αυτού του νεανικού θεσμού στην ανάπτυξη και τη δυναμική του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη νέα γενιά.

Ετσι και φέτος, έτσι και σήμερα, απ' όλη την Ελλάδα ταξιδεύουν για το Στόμιο Λάρισας. Εκεί επέλεξαν να στήσουν φέτος το κόκκινο στρατόπεδο, την κατασκήνωση της ειρήνης. Από εκεί θα «ορμήσουν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσουν ακόμα μια φορά με το κεφάλι ψηλά. Για να θυμίσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι ο περήφανος λαός μας δεν επιτρέπει τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Για να φωνάξουν στους ΝΑΤΟικούς ότι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας. Και, για άλλη μια φορά, η καρδιά του φιλειρηνικού κινήματος θα χτυπήσει στο νεανικό αγωνιστικό παλμό της ΚΝΕ. Θα 'μαστε όλοι μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ