Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη

Ο Δ. Χριστόφιας
Ο Δ. Χριστόφιας
Ολοκλήρωσε χτες τον κύκλο των επαφών του στην Αθήνα ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δ. Χριστόφιας και σήμερα αναχωρεί για τη Λευκωσία. Ο νέος πρόεδρος της κυπριακής Βουλής είχε χτες, δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του, διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή, τον υπουργό Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο, τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη, τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δημ. Τσοβόλα, τον πρόεδρο της ΠΟΛ.ΑΝ. Αντ. Σαμαρά και τον δήμαρχο Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλο.

Ο Δ. Χριστόφιας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Α. Τσοχατζόπουλο, χαρακτήρισε θετικές τις προοπτικές για την ειρηνική λύση του Κυπριακού και την ένταξη στην ΕΕ και πρόσθεσε: «Καλό είναι να έχουμε σιγουριά για το ότι θα πετύχουμε, αλλά καλό είναι να ετοιμαζόμαστε και για δυσκολίες». Από την πλευρά του, ο Α. Τσοχατζόπουλος εκτίμησε ότι «σήμερα είναι μια καλή εποχή, αλλά και μια δύσκολη εποχή» για το Κυπριακό και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του Δ. Χριστόφια, επισημαίνοντας ότι «η κοινή ευθύνη Ελλάδας και Κύπρου για ένα ειρηνικό μέλλον στην περιοχή θα βρει μια νέα δυναμική».

Ο Κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση επανέλαβε τη γνωστή θέση του ότι «για μας είναι αδιανόητη η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς να συμμετέχει η Κύπρος στην πρώτη ομάδα των νέων κρατών - μελών». Ανέφερε ότι «με τον πρόεδρο κ. Χριστόφια έχουμε μια μακρά σχέση εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας και είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ και δια ζώσης για την ανάληψη των νέων, πολύ σημαντικών καθηκόντων του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ