Τετάρτη 11 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Προς δημοψήφισμα...

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-

Σε διάστημα περίπου εννέα μηνών, οι Σέρβοι κάτοικοι του Μαυροβουνίου θα κληθούν να λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα που θα καθορίσει εάν το Μαυροβούνιο θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ή θα γίνει ανεξάρτητο κράτος.

Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, ύστερα από τη συνεδρίαση του κυβερνώντος «Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών» και δηλώνοντας ότι θα γίνει συγκεκριμένα το Μάρτη του 2002. «Οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα θα αρχίσουν αύριο και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν σε οκτώ μήνες», δήλωσε, ο Βουγιάνοβιτς, ενώ το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, που εκλέχτηκε στις 22 Απρίλη, θα συγκροτήσει σήμερα κιόλας επιτροπή για την επεξεργασία ενός νόμου για το δημοψήφισμα.

Πάντως, η αντιπολίτευση που εκφράζεται κυρίως από τη συμμαχία «Μαζί για τη Γιουγκοσλαβία» είναι αντίθετη προς την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου, ενώ ο Πρόεδρος Μίλο Τζουκάνοβιτς έχει ταχθεί υπέρ ενός φιλικού «διαζυγίου» με τη Δημοκρατία της Σερβίας και της συγκρότησης μιας ένωσης ανεξαρτήτων κρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ