Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους ακατάλυτους δεσμούς, σφυρηλατημένους μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης, που συνδέουν τους ναυτεργάτες με το ΚΚΕ, καταγράφοντας κατορθώματα που ήρθαν να προστεθούν στις πιο λαμπρές σελίδες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, όπως η δημιουργία της θρυλικής ΟΕΝΟ, τίμησε η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής, την περασμένη Κυριακή το πρωί, διοργανώνοντας μεγάλη πολιτική, πολιτιστική εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλοίο «Hellas Liberty», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά και λειτουργεί ως μουσείο μιας ιστορικής περιόδου. Στους χώρους με τα σχετικά εκθέματα συνόδεψε τον Δ. Κουτσούμπα ο πλοίαρχος του πλοίου, ενώ στην αντιπροσωπεία του Κόμματος δωρήθηκε ένα αντίγραφο του Λίμπερτυ. Μέσα σε αυτού του τύπου πλοία, τα οποία ναυπηγούνταν την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και είχαν χαρακτηριστεί «μίας χρήσεως», οι ναυτεργάτες, υπό την καθοδήγηση της ΟΕΝΟ, στης οποίας την ηγεσία βρίσκονταν οι κομμουνιστές, κάνοντας πράξη το σύνθημά της «κρατήστε τα πλοία εν κινήσει», συνέβαλαν καθοριστικά στη συντριβή του φασισμού.

Ο χώρος της εκδήλωσης αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει όλον αυτόν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής. Παραβρέθηκαν δεκάδες αντιπροσωπείες από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, στεριάς και θάλασσας. Ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία της νεολαίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσίασε τις πιο λαμπρές στιγμές του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος και ακολούθησε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τιμήθηκαν πρωτοπόροι βετεράνοι ναυτεργάτες. Παραθέτουμε σήμερα την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ