Παρασκευή 13 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»
Δόθηκε «εντολή» για αγωνιστική συνέχεια

Τα «αδύνατα δυνατά» κάνει η διοίκηση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», προκειμένου να ανασταλούν οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Στο πλαίσιο της ποινικοποίησης του αγώνα εκδόθηκε χτες δικαστική απόφαση, μετά από προσφυγή της εταιρίας, με την οποία κρίθηκε παράνομη η κινητοποίηση του σωματείου ηλεκτροδηγών του «ΜΕΤΡΟ», ενώ αναμενόταν μέχρι αργά το βράδυ η έκδοση απόφασης για την απεργία του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας «Μετρό». Πάντως οι εργαζόμενοι, με απόφαση του σωματείου λετουργίας εργαζομένων «Μετρό» και παρά το κλίμα τρομοκρατίας, πραγματοποιούν σήμερα και νέα 6ωρη στάση εργασίας (12μ-6μμ), διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και καλύτερες συνθήκες δουλιάς.

«Εντολή» για συνέχιση των κινητοποιήσεων, παρά το κλίμα τρομοκρατίας και την ποινικοποίηση των αγώνων, έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στο Διοικητικό Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας «Μετρό» κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Εν τω μεταξύ και πριν καν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του «Μετρό», σε χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με τους συνδικαλιστές, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας τους απείλησε ακόμα και με προσωπικές κρατήσεις!

Να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις για διαπραγματευτικούς λόγους προέτρεψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος τους συνδικαλιστές του σωματείου των εργαζομένων, οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη της ΓΣΕΕ στον αγώνα τους! Το σωματείο βέβαια ξεκαθάρισε ότι δε θα αναστείλει τις κινητοποιήσεις και μετέφεραν στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ τις απειλές που εκτοξεύονται από τη μεριά της διοίκησης, ζητώντας παράλληλα να καλύψει τους εργαζόμενους. Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος όμως συνέστησε «περιορισμό»... αυτών των αντιδράσεων από την εταιρία, αλλά κουβέντα για το πώς έμπρακτα θα στηρίξει η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους!

Πάντως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έχει καλέσει σε κοινή συνάντηση τη διοίκηση της εταιρίας και το σωματείο προκειμένου να συζητήσουν για τα αιτήματα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ