Παρασκευή 13 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουμε με κάθε μορφή πάλης

Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων στην επιχείρηση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση. Το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Αθήνας σε ανακοίνωσή του που άρχισε να διανέμει σε χώρους δουλιάς, υπογραμμίζει ότι η δίωξη των επτά στελεχών του ΠΑΜΕ δεν είναι τυχαία. Συμπληρώνει τα αγροτοδικεία, τα μαθητοδικεία, την καταστολή των κινητοποιήσεων, τη δίωξη των απεργών γιατρών του ΙΚΑ, της «Ολυμπιακής». Είναι ο μόνος δρόμος που της απέμεινε για να περάσει τα αντιασφαλιστικά της μέτρα.

Το Συντονιστικό Αθήνας διαπιστώνει ότι η αντιδραστικοποίηση της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο της οικονομίας, επεκτείνεται στα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, στις ελευθερίες των εργαζομένων. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φασιστικές αντιλήψεις, πως προοδευτικό και καλό είναι η κοινωνική συναίνεση, ο κοινωνικός διάλογος και όχι οι κοινωνικοί αγώνες και η ταξική πάλη, θεωρίες περί νόμιμων και μη νόμιμων μορφών δράσης επανέρχονται. Μηχανισμοί καταστολής ενισχύονται και άλλοι μπαίνουν σε εφαρμογή. Ο στρατός προσαρμόζεται με στόχο το λαϊκό κίνημα». Απάντησή μας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είναι η συνέχιση της αντίστασης, η ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η ενότητα και ο αγώνας με κάθε μορφή πάλης που αναδεικνύει και διεκδικεί τα εργατικά αιτήματα.

Την επίθεση της κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες αποδοκιμάζει και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής και προειδοποιεί ότι «ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία των κρατούντων θα βρει τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων».

Την κυβερνητική δίωξη σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που καλούνται σε απολογία για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού συνοδεύεται με μεθοδευμένη ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής δράσης τους. Η κυβέρνηση θέλοντας να υπηρετήσει πιστά το μεγάλο κεφάλαιο, τάσσεται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να περάσει την πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση με αυτή την επίθεση σε βάρος των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, ουσιαστικά βάζει σε εφαρμογή τον τρομονόμο που η ίδια ψήφισε για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων προκειμένου να περάσει την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου χωρίς έντονες αντιδράσεις.

Και καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι η πολιτική αυτή δε θα περάσει.

Τη δίωξη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από την αγωνιζόμενη αγροτιά! (2019-01-31 00:00:00.0)
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πειραιά (2013-02-05 00:00:00.0)
Συσπειρωμένοι συνεχίζουμε (2003-10-23 00:00:00.0)
Ερώτηση για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης (2003-10-11 00:00:00.0)
Οι αγώνες δε σταματούν με καταδίκες εργατών (2003-10-07 00:00:00.0)
Διώκεται συνδικαλιστής του ΟΤΕ (2000-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ