Παρασκευή 13 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ν' αναβαθμιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας»

Συσκέψεις - συγκεντρώσεις σε Λάρισα και Βόλο για τις προωθούμενες αλλαγές στο ΙΚΑ

Την επιτακτική ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης της διατήρησης και αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας επισήμανε ο Θωμάς Κακκαβάς, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ, μιλώντας σε συσκέψεις - συγκεντρώσεις στη Λάρισα και στο Βόλο, που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, αντίστοιχα.

Αναφερόμενος ο Θωμάς Κακκαβάς στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται σε βάρος της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τόνισε ότι είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επιχείρηση της κυβέρνησης να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Και υπογράμμισε ότι αυτές οι αλλαγές δίνουν καίριο χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και κινούνται προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, τονίζοντας πως δε δημιουργείται κανένα κέντρο υγείας και κανένα άλλο υποκατάστημα, τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία και θα πληρώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι δεν παίρνεται κανένα μέτρο ελέγχου των τιμών που επιβάλλουν στα φάρμακα οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες ευθύνονται για τις αυξήσεις τους. Ο Θ. Κακκαβάς τόνισε ότι για μια ακόμα φορά οι δαπάνες για την περίθαλψη θ' αυξηθούν και το βάρος θα πέσει στις πλάτες των ασφαλισμένων και υπογράμμισε ότι αυτές οι εξελίξεις θα πρέπει αντιμετωπιστούν αγωνιστικά από τους εργαζόμενους.

Οσον αφορά στον αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ είπε ότι «αν περιοριστούν οι γιατροί που δουλεύουν στο ΙΚΑ, η περίθαλψη που θα παρέχεται σε περισσότερους ανθρώπους θα είναι ακόμα χειρότερη. Πρέπει να έχουν δουλιά πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών και σ' αυτό το αίτημά τους είμαστε αλληλέγγυοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ