Παρασκευή 13 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικό μήνυμα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις είναι οι γιατροί του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Προχωρούν σε μια σειρά Γενικών Συνελεύσεων για μεθόδευση της συνέχισης του αγώνα τους. Η πρώτη Συνέλευση θα γίνει την Τρίτη 17 του Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.

Στο μεταξύ, η ΔΗΠΑΚ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «με την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο διοικητής του ΙΚΑ προχώρησαν σε ποινικοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης των γιατρών του Ιδρύματος». Η καταγγελία της ΔΗΠΑΚ επισημαίνει ότι «ευθύνες έχουν η Νέα Δημοκρατία, που ασύστολα δημαγωγεί, και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ που παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, για τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σιωπούν».

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των γιατρών του ΙΚΑ, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ είναι: Αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Μονιμοποίηση ιατρικού προσωπικού, υψηλά αμειβόμενου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Δημόσια - δωρεάν υγεία με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Αναβάθμιση όλων των βαθμίδων υγείας, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ