Παρασκευή 13 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανιατρική κατακραυγή

Στο πλευρό των γιατρών του ΙΚΑ, βρέθηκαν οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Ετσι, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), εκτός από την προκήρυξη της απεργίας, με εκτενή χτεσινή ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «νομικά αβάσιμους και προφανούς εκφοβιστικής σκοπιμότητας» τους ισχυρισμούς των υπουργών και της Διοίκησης του ΙΚΑ ότι η απεργία του ΠΙΣ είναι παράνομη. Επιχείρησαν, υπογραμμίζει ο ΠΙΣ, να αποτρέψουν τους γιατρούς, τόσο του Ιδρύματος, όσο και των άλλων εργασιακών χώρων από τη συμμετοχή στη 48ωρη κινητοποίηση, με τα επιχειρήματα ότι η απεργία κηρύχτηκε παράνομη και ότι ο ΠΙΣ δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει την απεργία.

Στη συνέχεια, ο ΠΙΣ, αφού υπενθυμίζει ότι η προκήρυξη της απεργίας - πέραν της αλληλεγγύης - είχε και άλλα αιτήματα, τονίζει ότι η επίκληση της δικαστικής απόφασης είτε έγινε από ...άγνοια ή από ξεκάθαρη πρόθεση δημιουργίας σύγχυσης και κλίματος τρομοκρατίας μέσα στον ιατρικό κλάδο. Επίσης, υπενθυμίζει ότι ο ΠΙΣ είναι αναγνωρισμένος από το Σύνταγμα ως ΝΠΔΔ, αλλά και ως ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο έχει το δικαίωμα της κήρυξης της απεργίας.

Τέλος, ο ΠΙΣ εκφράζει την αποδοκιμασία του προς αρμόδιους φορείς, που καταφεύγουν σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και δικαστικές διώξεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), συμμετέχοντας στη διήμερη απεργία που έχει κηρύξει ο ΠΙΣ, καλεί όλα τα μέλη του να την πλαισιώσουν για στήριξη των διεκδικήσεων των γιατρών του ΙΚΑ.

Ο ΙΣΑ προειδοποιεί τους αρμόδιους και ιδίως τη Διοίκηση του ΙΚΑ να μη διανοηθεί, με την απειλή διώξεων και επικλήσεων νομικίστικων τεχνασμάτων, να στερήσει ούτε από ένα γιατρό του ΙΚΑ το συνταγματικό του δικαίωμα να απεργήσει, διότι, στην αντίθετη περίπτωση, θα αντιμετωπίσει τη σθεναρή αντίδραση όλου του ιατρικού σώματος.

Η εποχή της παραβιάσεως στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών από την εκάστοτε εξουσία με ενεργοποίηση διασπαστικών μηχανισμών ή την κατά το δοκούν ερμηνεία των κειμένων διατάξεων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας, τονίζει ο ΙΣΑ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, τη δικαστική μεθόδευση αντιμετώπισης των απεργιακών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των δίκαιων εργασιακών αιτημάτων. Εάν η εργασιακή ομηρία της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών του ΙΚΑ, δηλ. των συμβασιούχων, δεν είναι απόλυτα δικαιωμένος λόγος απεργιακής κινητοποίησης, τότε δεν υπάρχει για την κυβέρνηση κανένας νόμιμος λόγος απεργίας.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενιαία, δημόσια, στα πλαίσια του ΕΣΥ, καθολική και ισότιμη για όλους τους κατοίκους της χώρας. Παράλληλα, απαιτεί την ένταξη όλων όσων Ταμειακών Γιατρών επιθυμούν να εργαστούν σε ένα τέτοιο σύστημα και καλεί όλους τους γιατρούς σε συστράτευση και συντονισμό κινητοποιήσεων, για να αποκρουστούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις που υπονομεύουν το δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα της υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η απεργία στο Δημόσιο (2003-11-20 00:00:00.0)
Ρεκόρ αυταρχισμού και κοροϊδίας (2003-06-18 00:00:00.0)
Ωμός ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ η... νέα πολιτική (2001-07-12 00:00:00.0)
Χαλυβδώθηκε το αγωνιστικό μέτωπο (2001-07-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κατά του αυταρχισμού (2001-07-04 00:00:00.0)
Απεργία σε ΙΚΑ και νοσοκομεία (1997-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ