Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Ακυρη η παύση δύο πανεπιστημιακών γιατρών

Αναστέλλονται με προσωρινή διαταγή της συμβούλου επικρατείας Αθ. Τσαμπάση (προεδρεύει στο θερινό Τμήμα του ΣτΕ) οι αποφάσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, με τις οποίες παύτηκαν πριν λίγες μέρες οι διευθυντές του ίδιου Νοσοκομείου, Π. Σπανός και Αχ. Τουρνακιώτης.

Να σημειωθεί ότι οι προσωρινές διαταγές της Αθ. Τσαμπάση ισχύουν μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ επί των αιτήσεων αναστολής που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δύο γιατροί.

Οι Π. Σπανός και Α. Τουρνακιώτης παύτηκαν, γιατί, παρόλο που είναι πανεπιστημιακοί γιατροί, παράλληλα κατέχουν θέσεις σε κρατικό νοσοκομείο, ενώ συνεργάζονται και με ιδιωτικά κέντρα υγείας.

Για τον ίδιο λόγο έχουν παυτεί 14 πανεπιστημιακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης με αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχει δοθεί προθεσμία δέκα ημερών για να αποφασίσουν σε τρεις πανεπιστημιακούς γιατρούς της Αθήνας.

Ο Π. Σπανός είναι καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, διευθυντής της Πανεπιστημιακής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και συνεργαζόταν με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο. Επίσης, ο Α. Τουρνακιώτης είναι καθηγητής στο ΑΠΘ, διευθυντής στην Α' Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ και συνεργαζόταν με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

Στις προσφυγές τους οι δύο γιατροί υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις με τις οποίες παύτηκαν είναι παράνομες, ενώ ο Π. Σπανός αναφέρει ότι την περασμένη βδομάδα χειρούργησε 10 ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται στην εντατική και θα πρέπει να τους παρακολουθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ