Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη κλιμακίων του ΚΚΕ σε πρόσφυγες στη Θεσσαλία

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας, επισκέφτηκε τους δύο καταυλισμούς προσφύγων - στο πρώην εργοστάσιο «ΡΟΚΑ» και στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» - στο Νομό Λάρισας. Το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι και οι δύο χώροι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν ν' αποτελέσουν εγκαταστάσεις μακράς διαμονής, όπως δρομολογείται από την κυβέρνηση μετά και τις απαράδεκτες αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που συνυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και στη Λάρισα, όπως σε όλη τη χώρα, από την πρώτη στιγμή εγκατάστασης των προσφύγων, ο λαός της περιοχής, συνδικάτα, σωματεία, φορείς εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, ενώ μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα κάλυψης των επειγουσών αναγκών διαθέτοντας το απαραίτητο προσωπικό, υποδομές κ.λπ.

Στο πλαίσιο αυτής της λαϊκής στήριξης, οι Λαϊκές Επιτροπές Νεάπολης - Φιλιππούπολης και Αγίου Γεωργίου - Λαχανοκήπων, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οργανώνουν συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες, στο ΚΑΠΗ Νεάπολης (Πατέρα 74) την Παρασκευή 25 Μάρτη από 18.30 έως 19.30 και στο ΚΑΠΗ Αγίου Γεωργίου (Λαζαρίδη και Κάρλας) αύριο Πέμπτη 24/3, από 18.00 έως 21.00. Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, γάλα, ψωμί, κρουασάν, είδη αρτοποιίας, φρούτα (κυρίως μπανάνες), τυριά, κομπόστες, παιδικά ρούχα, μωρομάντιλα, χαρτί υγείας, κάλτσες, κουβέρτες.

Τέλος, επίσκεψη στις προσωρινές εγκαταστάσεις προσφύγων - μεταναστών στο Αερινό πραγματοποίησαν χτες ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Λούμας, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος και περιφερειακός σύμβουλος. Συζήτησαν με πρόσφυγες και μετέφεραν την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ, καθώς και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και αφουγκράστηκαν τις θέσεις, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ