Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ετοιμότητα και επαγρύπνηση για το Ποικίλο Ορος

Συγκέντρωση - ενημέρωση του λαού της πόλης για τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας στο Ποικίλο Ορος

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Να βρεθεί άμεσα πολιτική λύση με νομοθετική ρύθμιση, απαίτησαν το απόγευμα της Κυριακής κάτοικοι της Πετρούπολης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης - ενημέρωσης στην παιδική χαρά της Αγίας Τριάδας, που διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης σχετικά με τις διεκδικήσεις του Ιερού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, σημείωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί η διαδικασία για τη συγκέντρωση υπογραφών, οι οποίες πρόκειται να κατατεθούν στο αρμόδιο υπουργείο σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί σύντομα. Οπως είπε, «όσο το περιβάλλον αντιμετωπίζεται με γνώμονα το κέρδος και ως μέσο επιχειρηματικής δράσης θα βρίσκουν τόπο διεκδικήσεις από διάφορους ιδιώτες και μη, σε άλση, κοινόχρηστους χώρους, παραλίες ακόμα και υδροβιότοπους, με λίγα λόγια στην περιουσία του λαού σε όλη την Ελλάδα. Και υπάρχουν πλήθος αντίστοιχων διεκδικήσεων και υποθέσεων πανελλαδικά. Σήμερα μπαίνει σε νέα και ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση και πρέπει το ελληνικό δημόσιο, το κράτος, να δώσει άμεση και οριστική λύση, ώστε να διασφαλίσει το δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της περιοχής».

Ο Β. Σίμος τόνισε πως «ο φάκελος μελέτης κατατέθηκε για έγκριση στο ΥΠΕΚΑ. Εκτοτε το θέμα έχει συζητηθεί στο αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ τρεις φορές, και, παρά τη θετική εισήγηση, εκκρεμεί ακόμη η έκδοση οριστικής απόφασης 7,5 χρόνια μετά, γεγονός το οποίο εγείρει πολλά ερωτήματα και αμφιβολίες, καθώς φημολογείται ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα από πολιτικά πρόσωπα, παραδικαστικό κύκλωμα και επιχειρηματίες».

Ο Βαγγέλης Σίμος
Ο Βαγγέλης Σίμος
Για τις διεκδικήσεις που έχει η Μονή Λαμίας, επεσήμανε ότι διεκδικεί διαμορφωμένους χώρους ακόμα και γεωτεμάχια που ανήκουν σε ιδιώτες και πως ο Δήμος Πετρούπολης ξεκίνησε μια σειρά από πρωτοβουλίες, συνεργάστηκε με το Δήμο Περιστερίου, έθεσε τις νομικές και τεχνικές υπηρεσίες σε άμεση επαφή και συνεννόηση με το δασαρχείο, προχώρησε σε συνεδριάσεις με αρμόδια υπουργεία και έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Υπογράμμισε στους συγκεντρωμένους πως «ζητάμε άμεσα: Το ελληνικό δημόσιο να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν το δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της περιοχής και έστω και εκπρόθεσμα να υποβάλει ένσταση στο Κτηματολόγιο για τις εκτάσεις που έχει δηλώσει η Μονή Λαμίας. Την άμεση έγκριση από το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ της μελέτης που έχει υποβάλει ο δήμος από το 2008, σύμφωνα με την εισήγηση της διεύθυνσης πολεοδομικού σχεδιασμού το 2010 όπου απεντάσσονται από το σχέδιο πόλης μια σειρά από αδόμητα οικόπεδα περίπου 100 στρεμμάτων και άρα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και να χτιστούν».

Καταλήγοντας είπε ότι «ο λαός μας έχει εμπειρία. Πολλοί από όσους παρευρίσκεστε σήμερα εδώ τα έχετε ζήσει. Ο λαός μας, οι φορείς του, τα σωματεία του μαζί με το δήμο πρέπει να μπούμε μπροστά για να αποτρέψουμε τα σχέδια των καταπατητών. Η σημερινή συγκέντρωση δεν είναι απλά μια τουφεκιά στον αέρα, ένα πυροτέχνημα. Το ζήτημα δεν πρέπει να ξεχαστεί επειδή το δικαστήριο θα αναβληθεί και να το θυμηθούμε ξανά όταν θα οριστεί νέα δικάσιμος. Να έχουμε ετοιμότητα και επαγρύπνηση».

Σημειώνεται πως στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν σύσσωμη η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, εκ μέρους της αντιπολίτευσης οι Θ. Λάππας, Ν. Νιαρχάκος, Στ. Αγγελοπούλου, Ν. Σταγκουράκης, Κ. Ζαχαράκης, Ευθ. Μπουρνάς, καθώς και η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, που πήρε το λόγο και ενημέρωσε για τις απαντήσεις που έδωσαν αρμόδιοι φορείς και υπουργεία σχετικά με την Επερώτηση την οποία είχε καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει το άλμα για δημοτική αρχή που μαζί με τον λαό θα βάλει φρένο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς(2023-10-12 00:00:00.0)
Να δεχτεί πλήγματα η πολιτική της φτηνής και ευέλικτης δουλειάς(2019-03-20 00:00:00.0)
Ψήφισε για την ολοκλήρωση της Εκτροπής(2012-11-09 00:00:00.0)
Ναι στις μπίζνες της εκκλησίας(2012-03-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τα ψεύδη της διοίκησης του δήμου(2005-03-08 00:00:00.0)
Και οι γειτονιές στη μάχη(1997-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ