Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπέρασε τις προσδοκίες τους...

Ποιον άραγε ξάφνιασε το «μπράβο» που εισέπραξε ο Αλ. Τσίπρας απ' τους Β. Σόιμπλε και Μ. Σαπέν; Σίγουρα κανέναν απ' όσους παρακολουθούν την αφοσίωση με την οποία ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υλοποιούν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ανακάμψει η κερδοφορία του.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε κοινή συνέντευξή τους, ρωτήθηκαν: «Εμπιστεύεστε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα;». «Εγώ τον εμπιστεύομαι» δήλωσε ο Μ. Σαπέν. «Φυσικά και εγώ», απάντησε ο Β. Σόιμπλε. «Πώς έτσι; Είναι γιατί μιλάει φέτος λιγότερο ελληνικά και περισσότερο τη γαλλογερμανική γλώσσα και τη γλώσσα των Βρυξελλών;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Οχι, δεν είναι έτσι» απάντησε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Κάνουμε τα πάντα ώστε οι αποφάσεις στις οποίες με δυσκολία καταλήξαμε το περασμένο καλοκαίρι, να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Δεν είναι εύκολο για τους Ελληνες να υλοποιήσουν όλα αυτά, εργάζονται όμως».

Ο Μ. Σαπέν πρόσθεσε ότι «πριν από την τωρινή κυβέρνηση υπήρξαν άλλες κυβερνήσεις που δεν έκαναν τις απαραίτητες προσπάθειες, ενώ έχουμε μια κυβέρνηση σήμερα που προσπαθεί. Θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τέλους». Μάλιστα, για να μην επαναπαυτεί η κυβέρνηση στις «δάφνες» που της απένειμαν για το έργο της, επισήμαναν ότι δεν πρέπει να «χαλαρώσει», αλλά «να προχωρήσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Το σωστό να λέγεται. Δικαίως εισπράττει τους επαίνους Σόιμπλε και Σαπέν η κυβέρνηση. Μόνο που την κυβέρνηση που εμπιστεύονται ο Σόιμπλε, ο Σαπέν και οι λοιποί της συνομοταξίας, δεν πρέπει να την εμπιστεύεται ο λαός. Για τους λόγους που αυτοί τη χειροκροτούν, ο λαός πρέπει να την αντιπαλέψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ