Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ ΑΕ
Διακανονισμοί για να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί από τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά

Στην επιδίωξη της κυβέρνησης και της ΔΕΗ ΑΕ να εισπράξουν όσα περισσότερα μπορούν από εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν όχι μόνο να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, αλλά και να πληρώνουν τις ισχύουσες δόσεις των διακανονισμών, εντάσσονται οι προωθούμενες τροποποιήσεις του κανονισμού της ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το διακανονισμό των οφειλών οικιακών και επαγγελματικών καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης, από την 1η Απρίλη μέχρι και τις 31 Ιούλη, όλοι οι πελάτες μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, ενώ στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και όσοι πελάτες έχουν ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλών τους με βάση το ισχύον σύστημα.

Προκειμένου να αναγκάσουν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά με οφειλές να σπεύσουν να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση, η απόφαση προβλέπει χειρότερους όρους μετά το πέρας των παραπάνω ημερομηνιών. Συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου, για όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες - πλην των εποχικών και των αγροτών - το ύψος των μηνιαίων δόσεων θα διαμορφώνεται στο 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36. Επίσης, θα πρέπει να δίνονται προκαταβολές ύψους 5% της συνολικής οφειλής για τους «πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά» και 15% για τους πελάτες «με αντισυμβατική συμπεριφορά».

Σε περίπτωση που λόγω αδυναμίας δεν καταβληθεί μια δόση, ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα, αλλά σε περίπτωση που δεν καταβληθούν περισσότερες δόσεις, τότε για να συνεχίσει να ισχύει ο διακανονισμός, θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι οφειλόμενες δόσεις, πλην μίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, προϋπόθεση ισχύος του διακανονισμού είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ