Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Επιμένει για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»

Τη σύσταση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (κοινοβουλευτικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), Φώφη Γεννηματά, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο σχήμα μπορεί να διασφαλίσει βασικά προτάγματα του εγχώριου κεφαλαίου, εντός και εκτός των συνόρων.

«Πιστεύω ότι μια ισχυρή κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και να ζητήσει καλύτερες συνθήκες για το χρέος. Πρέπει να έχει δύναμη στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για να ετοιμάσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, αργά προχτές βράδυ, σε συνέντευξή της στο «Star».

Η Φ. Γεννηματά επανέλαβε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να λάβει μέρος και η ΝΔ. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να «οριοθετήσει» από τον ΣΥΡΙΖΑ το εγχείρημα ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν έχουν καμία σχέση με την κεντροαριστερά», είπε, επικρίνοντας και τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, Γ. Παπανδρέου, που υποστηρίζει ότι από τον τέτοιο διάλογο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραπέρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ενόχλησή της για το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, το οποίο επισφραγίστηκε με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα στην πρόσφατη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι. «Ακούω πολύ καλά λόγια από τον κ. Σόιμπλε και την κα Μέρκελ για τον κ. Τσίπρα. Περιμένω να τον καλέσουν και στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», σημείωσε δηκτικά...

Στην ίδια προσπάθειά της να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ως τον «τρίτο πόλο» του αστικού πολιτικού συστήματος, άσκησε κριτική και στον Κυρ. Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του ότι «στηρίχτηκε στο δεξιό άκρο της ΝΔ για να εκλεγεί πρόεδρος».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία της περιλάλητης «αξιολόγησης» και επέκρινε την κυβέρνηση πως ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Αφήνει το χρόνο να τρέχει. Ανησυχώ όταν ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την αξιολόγηση με το Προσφυγικό», υποστήριξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ