Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στήνει νέα «Διάσκεψη» - άλλοθι για τους ιμπεριαλιστές

Διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, με τους πρέσβεις και επιτετραμμένους στην Αθήνα των Αιγύπτου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ιορδανίας, Ιράκ, Κατάρ, Κουβέιτ, Λιβάνου, Λιβύης, Μαρόκου, Παλαιστίνης, Σαουδικής Αραβίας, Σουδάν και Τυνησίας.

Κατά δημοσιογραφικές πηγές, στη συζήτηση δόθηκε έμφαση στην «προσφυγική - μεταναστευτική κρίση» και στο θέμα της «ασφάλειας». Επ' αυτού ο Ν. Κοτζιάς απηύθυνε πρόσκληση προς αυτές τις χώρες να συμμετάσχουν στη «Διάσκεψη για την Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο», που σχεδιάζεται να διεξαχθεί τέλη καλοκαιριού στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ελληνικού ΥΠΕΞ, σε συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αιγύπτου.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβρη 2015, πάλι με πρωτοβουλία του ελληνικού ΥΠΕΞ, είχε διοργανωθεί στην Αθήνα «Διεθνής Διάσκεψη» με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», σε άλλη μια προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης του εγχώριου κεφαλαίου στην ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Αλλωστε, το ίδιο το θέμα της Διάσκεψης ουσιαστικά προσέφερε στα ιμπεριαλιστικά κέντρα άλλοθι για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, με πρόσχημα την αποτρόπαιη δράση των τζιχαντιστών, που προηγουμένως τα ίδια κέντρα στήριξαν ποικιλότροπα, πάντα προς προώθηση των μονοπωλιακών τους συμφερόντων. Αντίστοιχα αναμένεται να λειτουργήσει και η προγραμματιζόμενη για το καλοκαίρι επόμενη διάσκεψη, με πρόσχημα αυτή τη φορά προσφυγικές ροές και τρομοκρατία.

Θυμίζουμε, ως προς αυτό, ότι με πρόσχημα τον έλεγχο των τέτοιων ροών στο Αιγαίο κατέπλευσε εδώ ΝΑΤΟική αρμάδα (η SNMG2), η παρουσία της οποίας στον άξονα Δαρδανέλια - Συρία εντάσσεται ακριβώς στη σύγκρουση ευρωατλαντικών μονοπωλιακών συμφερόντων με ρωσικά κεφάλαια για τον έλεγχο ζωνών και πλουτοπαραγωγικών πηγών στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη, με πρόσχημα το χτύπημα στα δουλεμπορικά δίκτυα, η ΕΕ έχει αναπτύξει στις ακτές της Βόρειας Αφρικής - όπου έχουν διεισδύσει και επιχειρούν να εδραιώσουν και παραπέρα την παρουσία με ό,τι μέσο είναι διαθέσιμο - τη στρατιωτική ναυτική επιχείρηση EUNAVFORMED SOPHIA.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τριμερής υπουργική συνάντηση (2019-06-05 00:00:00.0)
Εδωσε το περίγραμμα των κινήσεων της ντόπιας αστικής τάξης (2017-02-03 00:00:00.0)
Ολοι τους μαζί προπαγανδίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση (2015-11-14 00:00:00.0)
Γιατί οι ΗΠΑ επενδύουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; (2015-10-25 00:00:00.0)
Σε ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ η κυβέρνηση στήνει άλλοθι επεμβάσεων (2015-10-17 00:00:00.0)
Επαφές Ν. Κοτζιά στο Παρίσι (2015-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ