Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρες ξένες στα λαϊκά συμφέροντα και υπέρ του κεφαλαίου

Η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για την τοποθέτηση της Δικαιοσύνης στο... σωστό δρόμο είχε και τις ανάλογες απαντήσεις από τις δικαστικές Αρχές. «Απάντηση» στα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, στη Βουλή σε βάρος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, έδωσε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευτ. Κουτζαμάνη. Ειδικότερα, στα ερωτήματα του Π. Καμμένου περί του αν υπάρχει συγκάλυψη σε συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούν τον επιχειρηματία Α. Βγενόπουλο, τη SIEMENS και τα υποβρύχια, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν στο ακέραιο την αποστολή τους». Μάλιστα, σημειώνει ότι «Το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust (το αποκληθέν ως «κοινό register») ανήκει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτημα διά του κατά τόπον αρμοδίου Εισαγγελέα Εφετών, και όχι στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Με χτεσινή δήλωσή του, ο Π. Καμμένος σημειώνει για την ανακοίνωση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της "Siemens" που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010».

Επιπρόσθετα, τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ζητά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εισαγγελέας εφετών Γ. Τσατάνη που έχει υποβάλει και την αναφορά - καταγγελία κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου. Στην αίτησή της αναφέρεται στα όσα ελέχθησαν στη Βουλή, επισυνάπτοντας ειδικά την ομιλία του Δ. Παπαγγελόπουλου, που έκανε αναφορά στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Τσατάνη με δική της πρωτοβουλία και αντέκρουσε τις σε βάρος του καταγγελίες. Από την παράθεση των όσων είπε στη Βουλή, κατά την εισαγγελέα Τσατάνη, προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση Α. Βγενόπουλου (σ.σ. για τη Λαϊκή Τράπεζα) και τους χειρισμούς εισαγγελέων, ενώ αφήνει υπαινιγμούς για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας. «Θέτει εαυτόν στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και εγείρει ζητήματα μεροληπτικής στάσης και ως εκ τούτου εξαίρεσης της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάθεση Ι. Αγγελή (2019-09-13 00:00:00.0)
Εκφυλισμένες διαδικασίες και ανούσιος καβγάς με αφορμή τη Δικαιοσύνη (2016-07-26 00:00:00.0)
Στο αρχείο (2016-07-01 00:00:00.0)
Ο βολικός καβγάς για τη Δικαιοσύνη καλά κρατεί (2016-06-30 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η «βολική» αντιπαράθεση γύρω από τη Δικαιοσύνη (2016-06-17 00:00:00.0)
Εξαίρεση της προέδρου του Αρείου Πάγου ζητά η Γ. Τσατάνη (2016-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ