Τρίτη 12 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Νέες προκλήσεις της Αγκυρας με ΝΑΤΟικό καπέλο

Υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από Λέσβο και Οινούσσες... με θεατή τη ΝΑΤΟική αρμάδα στο Αιγαίο

Επιβεβαιώνεται ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο θα συνεχίζεται «απτόητη» και υπό το βλέμμα της ΝΑΤΟικής δύναμης...
Επιβεβαιώνεται ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο θα συνεχίζεται «απτόητη» και υπό το βλέμμα της ΝΑΤΟικής δύναμης...
Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Αγκυρας και οι αμφισβητήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, εντός φυσικά του ΝΑΤΟικού πλαισίου και με τα πλοία της λυκοσυμμαχίας - που κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης και με πρόσχημα το Προσφυγικό έχουν καταπλεύσει στο Αιγαίο - να κάνουν ουσιαστικά «πλάτες» στις τέτοιες προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, χτες «ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 13.26 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 9.000 πόδια. Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 13.27 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου».

Ακολούθησε και άλλη πρόκληση: «Ενα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-4 και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135, εισήλθαν στις 14.59 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λήμνου και ν. Λέσβου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν ΒΑ άκρου ν. Λέσβου, στα 22.000 πόδια. Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15.01 βορείως ν. Λέσβου».

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ και στις δύο περιπτώσεις «τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Πέφτουν οι μάσκες για το ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ολα αυτά, ενώ στο Αιγαίο και στις περιοχές γύρω από τη Λέσβο και τη Χίο έχει αναπτυχθεί με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές η ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι η τουρκική προκλητικότητα θα συνεχίζεται «απτόητη» και υπό το βλέμμα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζουν το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο...

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι παρότι η Αγκυρα έχει δώσει διπλωματική άδεια, ώστε τα σκάφη της SNMG-2 να κινούνται μόνο στους δύο από τους τέσσερις τομείς που έχουν οριστεί τάχα για έλεγχο των προσφυγικών ροών (συγκεκριμένα στις περιοχές πέριξ της Λέσβου και της Χίου), στη ΝΑΤΟική δύναμη συνωστίζονται ήδη πολεμικά πλοία από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία και Καναδά, επιβεβαιώνοντας ότι η παρουσία της στην πραγματικότητα εντάσσεται - όπως έχουν παραδεχτεί πλέον και ανώτατοι ΝΑΤΟικοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι - στην κόντρα με τη Ρωσία για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαύλων.

Την ίδια ώρα, στο βορρά, στη Λήμνο, και στο νότο, στα Δωδεκάνησα, που η Αγκυρα θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες, και δεν θα ήθελε επ' ουδενί την παρουσία εκεί ΝΑΤΟικών πλοίων, ούτε καν για «συμβολικούς λόγους», όλα δείχνουν ότι έχει από μόνη της... εκμηδενίσει τις προσφυγικές ροές, ώστε να μην δοθεί κανένα πρόσχημα για ανάπτυξη εκεί δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας και αμφισβήτηση των θέσεων της περί αποστρατιωτικοποίησης.

Κι ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσπευσε να παραχωρήσει στη λυκοσυμμαχία όλα τα λιμάνια του Αιγαίου για ελλιμενισμό και ανεφοδιασμό - προβάλλοντας μάλιστα το επιχείρημα ότι τάχα έτσι θα διασφάλιζε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, με τους ΝΑΤΟικούς σε ρόλο επιδιαιτητή - το ίδιο το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας τη συναίνεσή του στο γκριζάρισμα του Αιγαίου και προκειμένου να μη θίξει τα συμφέροντα της τουρκικής αστικής τάξης, έχει επιλέξει να ελλιμενίζεται στη Σούδα, στη Θεσσαλονίκη ή στον Πειραιά, ή να ανεφοδιάζεται στο κεντρικό Αιγαίο, μακριά από τις υπό αμφισβήτηση από την Αγκυρα ζώνες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες τουρκικές προκλήσεις με τις πλάτες του ΝΑΤΟ (2016-04-20 00:00:00.0)
Νέα υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών (2015-04-09 00:00:00.0)
Υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών (2014-12-30 00:00:00.0)
Υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών (2014-07-10 00:00:00.0)
Υπέρπτηση στους Φούρνους (2014-01-23 00:00:00.0)
Ναυτική άσκηση μεγάλης κλίμακας (2013-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ