Τρίτη 12 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση για τη «μάχη στο Ντομπρούζι»

Εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων του ΔΣΕ στην τριήμερη μάχη που έγινε στη θέση «Νεκροταφείο» στην περιοχή της Ιτέας, οργάνωσαν, την περασμένη Κυριακή οι ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η μάχη που έμεινε στην Ιστορία ως η «Μάχη στο Ντομπρούζι» δόθηκε από την Ταξιαρχία Ιππικού του ΔΣΕ, τον Μάρτη του 1949.

Στη γενικότερη δράση του ΔΣΕ αναφέρθηκε στην ομιλία του εκ μέρος του Κόμματος ο Β. Μητράκος, ενώ στο ιστορικό της μάχης στάθηκε ο Αρ. Αναστασίου, εκπρόσωπος του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Οπως τόνισαν, αποτελεί χρέος και καθήκον η ανάδειξη της αιματοποτισμένης προσφοράς του λαϊκού, ηρωικού ΔΣΕ στη σκληρή, άνιση, αλλά δίκαιη πάλη του. Ιδιαίτερα σήμερα που τα διάφορα αστικά επιτελεία ξαναγράφουν την Ιστορία και έχουν κάνει επιστήμη τη διαστρέβλωση, τη συκοφάντηση της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στη χώρα μας, που είναι η πάλη του ΔΣΕ.

Στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση, στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ κατέθεσε ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ