Τρίτη 12 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Επίσπευση της «ενιαίας αγοράς» ηλεκτρισμού

Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών «ολοκλήρωσης» της ενιαίας αγοράς ηλεκτρισμού επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης άτυπης συνόδου των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε χτες στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας. Με πρόσχημα ξανά την «κλιματική αλλαγή», τονίστηκε ότι θα πρέπει να επιτευχθούν άμεσα σημαντικές αλλαγές στους τρόπους που χρησιμοποιείται και παράγεται η Ενέργεια στην ΕΕ, καθώς και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ολόκληρο το σύστημα γύρω από αυτήν, στις υποδομές, στη νομοθεσία και τις αγορές.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο προεδρεύων της συνόδου, Ολλανδός υπουργός Ενέργειας, Χ. Καμπ, επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα ότι απαιτούνται η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του ηλεκτρισμού μεταξύ των γειτονικών κρατών - μελών και η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών διαχείρισης των ηλεκτρικών δικτύων, ενέργειες που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για μια ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ.

Υπογραμμίζεται ακόμη πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενσωματωθεί στη νομοθεσία των κρατών - μελών το σύνολο της υπάρχουσας ευρωενωσιακής νομοθεσίας για το ζήτημα, ενώ εξίσου σημαντική θεωρείται η είσοδος «νέων παικτών» στην αγορά ηλεκτρισμού, στο όνομα τού να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε περαιτέρω «διαφοροποιημένες τιμές» ηλεκτρικού ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ