Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Να αποζημιωθούν οι άνεργοι της ΡΟΚΑ

Την ανάγκη άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους της ΡΟΚΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Λάρισας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται: «Οι εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλιά τους, τα δεδουλευμένα τους και κινδυνεύουν να χάσουν και τις αποζημιώσεις τους. Η ΡΟΚΑ έχει πουληθεί εδώ και 4 χρόνια και τα χρήματα βρίσκονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η Εθνική Κεφαλαίων βάζει εμπόδια και αποκλείει τους πρώην εργαζόμενους και σημερινούς άνεργους από τον πίνακα κατάταξης, παρά τις υποσχέσεις που είχαμε κατά καιρούς από τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ και νυν υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπα, ότι αν υπάρξει δικαστική απόφαση θα συμβάλλει και αυτός προς αυτή την κατεύθυνση. Να πάρουν, δηλαδή, οι άνεργοι το μόχθο τους.

Σήμερα όχι μόνο δεν το έκανε πράξη, αλλά αρνείται εδώ και τρεις μήνες να συναντηθεί με το σωματείο μας, το Εργατικό Κέντρο και με την Επιτροπή Ανέργων. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και θα κάνει πράξη τις υποσχέσεις που μας έδινε κατά καιρούς».

Να σημειωθεί ότι οι πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρηση έχουν κάνει αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, δείχνοντας αποφασιστικότητα, την οποία ακόμη διατηρούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ