Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΟΜΕΚ
Επιμένουν αγωνιστικά

Με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για 17η ημέρα, οι 52 εργαζόμενοι στην επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών ΒΙΟΜΕΚ (ανήκει στον όμιλο ΤΕΡΝΑ), διεκδικώντας αξιοπρεπή μισθό, εφαρμογή τη συλλογικής σύμβασης βιοτεχνίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας.

Ολο αυτό το διάστημα, η εργοδοτική πλευρά όχι μόνο αρνείται κάθε συζήτηση με το σωματείο, τηρώντας αδιάλλακτη στάση, αλλά τείνει να γίνει και επικίνδυνη για τη ζωή και την ασφάλεια των απεργών εργαζομένων που περιφρουρούν ημέρα και νύχτα την απεργία τους. Χτες το μεσημέρι, όπως κατήγγειλαν και στο «Ρ» οι ίδιοι οι εργαζόμενοι η εργοδοτική τρομοκρατία έφτασε στο αποκορύφωμά της. Συγκεκριμένα, οδηγός φορτωμένης με εμπόρευμα νταλίκας, με εντολή του διευθυντή του εργοστασίου (και πρώην ιδιοκτήτη) Κ. Μαραγκουδάκη, προσπάθησε να διασπάσει την περιφρούρηση και από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιο θύμα ή τραυματισμός. Οταν κλήθηκε, όμως, η Αστυνομία από το σωματείο, αυτή απλά τους υπέδειξε να καταθέσουν μήνυση!!! χωρίς να προχωρήσει σε σύλληψη. Το σωματείο, τελικά, θα καταθέσει μήνυση σήμερα το πρωί, κατά του ιδιοκτήτη και του οδηγού της νταλίκας.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας όμως να «σπάσει» την απεργία δε σταματάει εκεί. Αν και όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, αυτή προσπαθεί να λειτουργήσει το εργοστάσιο με διευθυντικά στελέχη και προϊσταμένους χωρίς να διαθέτουν ειδικότητα ή τα απαιτούμενα προσόντα.

Το ΔΣ του σωματείου, μετά και από τις τελευταίες αυτές τις τραμπούκικες ενέργειες της εργοδοσίας, σε συνεδρίασή τους, αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη, ενώ συντονίζει τις ενέργειες με τα σωματεία Οικοδόμων Αλιβερίου, ΑΗΣ ΔΕΗ και ΑΓΕΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ