Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απομάκρυνση τριών πανεπιστημιακών από το «Αλεξάνδρα»

Τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί θα απομακρυνθούν από το μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α' Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ) Αττικής, που συνεδρίασε χτες. Πρόκειται για τους Δ. Λουτράδη, αναπληρωτή καθηγητή Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Δ. Μιναρετζή, λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γ. Καλλιπολίτη, επίκουρο καθηγητή.

Οι τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί δε διέκοψαν τη συνεργασία τους με την ιδιωτική γυναικολογική κλινική «Μητέρα» από την 1.7.2001, όπως προβλέπει ο νόμος 2889/2001, ούτε δήλωσαν ότι θα διακόψουν τη συνεργασία τους με την παραπάνω κλινική μετά και από τη σύσταση που τους έκανε η διοίκηση του Α' ΠεΣΥ Αττικής, δίνοντάς τους διορία 10 ημερών. Η απόφαση του ΔΣ του Α' ΠεΣΥ Αττικής, όπως προβλέπει ο νόμος, θα κοινοποιηθεί στο πρόεδρο του αρμόδιου ιατρικού τμήματος και στον πρύτανη του οικείου ΑΕΙ για την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης.

Στο μεταξύ, οι τρεις πανεπιστημιακοί έκαναν ασφαλιστικά μέτρα κατά του «Μητέρα», καθώς την 1.7.2001 η διοίκηση της κλινικής τους ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία τους προκειμένου να μην καταβάλει το πρόστιμο, ύψους 25 εκατ. δραχμών για τον καθένα, όπως ορίζει ο νόμος 2889/2001. Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο στα τέλη του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ