Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Στους ιδιώτες και με «έκπτωση»!

Στο «σφυρί» και με συνοπτικές διαδικασίες βγάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

Τμήμα του λιμανιού του Πειραιά
Τμήμα του λιμανιού του Πειραιά
Πλιάτσικο σε βάρος του πρώτου λιμανιού της χώρας και του μεγαλύτερου της Μεσογείου ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες! Χτες η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά ανακάλεσε άδειες υπαλλήλων από τα τμήματα του οικονομικού και μηχανολογικού, για να βοηθήσουν στο «έργο» της αποτίμησης του Οργανισμού, το οποίο, όπως αποφασίστηκε σε προχτεσινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει καθυστερήσει αρκετά με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά και σπεύδει να ολοκληρώσει το «έγκλημά» της το Σεπτέμβρη. Οσον αφορά την υπόθεση της αποτίμησης αποτελεί ένα ακόμα καραμπινάτο σκάνδαλο, καθώς οι πρώτοι αποτιμητές εκτίμησαν ότι το λιμάνι του Πειραιά αξίζει 36 δισ. δραχμές, όταν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης του οποίου οι υπηρεσίες αποτελούν το 1/3 των υπηρεσιών και των δυνατοτήτων που παρέχει το λιμάνι του Πειραιά και είναι σχεδόν το μισό σε έκταση και περιουσιακά στοιχεία αποτιμήθηκε σε 25 δισ. δραχμές!

Η πρώτη αποτίμηση του ΟΛΠ είχε διενεργηθεί από την εταιρία «ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΠΡΕΣΙΑ ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΙΤ», η οποία είχε διοριστεί πριν από ένα χρόνο. Επειδή διευθυντές του Οργανισμού είδαν ότι τα στοιχεία του ΟΛΠ είχαν υποτιμηθεί από την εταιρία υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα με την παρατήρηση της επιφύλαξης γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες εξαγρίωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Ψαραύτη. Τον Ιούλη από το ΥΠΕΘΟ διορίστηκε νέα ομάδα αποτιμητών, της οποίας όμως η φερεγγυότητα «μπάζει». Πρόκειται για δύο ορκωτούς λογιστές και τον... πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά επιχειρηματία και ίσως έναν από τους επίδοξους μνηστήρες του ΟΛΠ κ. Κασσιμάτη!

Χτες, αμέσως μετά την ανακοίνωση για την ανάκληση αδειών έγινε έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης της Ενωσης Μόνιμων Υπαλλήλων του ΟΛΠ. Αρχικά αποφασίστηκαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αποχή από υπερωρίες και Σαββατοκύριακα, όμως μετά η απόφαση αυτή ανακλήθηκε, επειδή από την πλευρά της διοίκησης έγινε κάποιος ελιγμός, παρέχοντας κάποιες διευκολύνσεις στους υπαλλήλους αυτούς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση καταδικάζεται το ξεπούλημα του λιμανιού και η όλη διαδικασία που ακολουθείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ