Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Το σωματείο στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των γιατρών του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου εκφράζει με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου. Οι γιατροί του νοσοκομείου απέχουν από την 1η Αυγούστου και για όλο το μήνα από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία, ενώ επίσης πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 9 π.μ έως τη 1 μ.μ στην πρώτη γενική εφημερία κάθε βδομάδας για όλο το μήνα.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη (2.8.2001) έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την περικοπή των κονδυλίων εφημερίας που είναι δυνητικά επισφαλής για τη λειτουργία του νοσοκομείου και αποφάσισαν τη στήριξη των γιατρών που κινητοποιούνται, διεκδικώντας άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων εφημερίας, όπως αυτά αρχικά κατατέθηκαν, και την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη και ενίσχυση των επιμέρους τμημάτων του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι αντιμέτωπο με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο είναι όλο το προσωπικό του και ζητούν:

  • Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε όλο το προσωπικό.
  • Αμεση έγκριση νέου οργανισμού που θα καλύψει όλα τα κενά θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.
  • Καμία περικοπή ή αναστολή λειτουργίας ή υπηρεσιών του νοσοκομείου.
  • Επάνδρωση των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Σύγχρονο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση.

Οι κινητοποιήσεις των γιατρών συνεχίστηκαν κανονικά και χτες. Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Κ. Λαλένης αναφέρει ότι το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στη χτεσινή στάση εργασίας είναι 23,02% και οι γιατροί που συμμετέχουν στη στάση είναι 32. Στο ποσοστό αυτό η διοίκηση δεν περιλαμβάνει το ποσοστό συμμετοχής των ειδικευόμενων γιατρών, οι οποίοι είχαν πάρει απόφαση ότι όσοι ειδικευόμενοι γιατροί δε συμμετάσχουν στη στάση εργασίας θα κάνουν επίσχεση εργασίας. Ετσι, σύμφωνα με στοιχεία από μέρους των γιατρών στη χτεσινή κινητοποίηση από τους 47 ειδικευόμενους γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο συμμετείχαν οι 28.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ