Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Διεκδικούν τις εντυπώσεις στην κοκορομαχία, πασχίζουν για τη λαϊκή χειραγώγηση

Μείζον ζητούμενο και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που αρχίζει αύριο

Σε αγώνα δρόμου με «άτυπα σημειώματα» και «διαρροές» στον Τύπο επιδόθηκαν χτες τα επιτελεία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, διεκδικώντας το καθένα για λογαριασμό του τις εντυπώσεις απ' την προχτεσινή κοκορομαχία τους στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Μέγαρο Μαξίμου εμφάνισε τον Κυρ. Μητσοτάκη σαν «απολογούμενο» που κατέφυγε σε μια «αγωνιώδη προσπάθεια να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο πρωθυπουργός». Του πρόσαψε ακόμα εκνευρισμό και ύβρεις, προκειμένου «να συσπειρώσει τους βουλευτές του», ενώ του χρέωσε ρόλο «εκπροσώπου των καναλαρχών».

Απεναντίας, το Μέγαρο Μαξίμου παινεύει τον Αλ. Τσίπρα ότι «υπήρξε συνεπής στη δέσμευσή του να μιλήσει για την διαπλοκή "με ονόματα και διευθύνσεις"», παρότι βέβαια, πέρα από το αναμάσημα των ήδη γνωστών, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ισχυρίζεται επίσης ότι «με την ίδια συνέπεια εργάζεται η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής».

Αρχίζει αύριο το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, αύριο αρχίζει στο Φάληρο το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα λένε κομματικά στελέχη και καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την εδραίωσή του ως κύριος φορέας της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, κατά τον προσυνεδριακό διάλογο κυριάρχησαν θέματα όπως οι σχέσεις με τη ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία και η αναζήτηση της «λεπτής γραμμής που θα πρέπει να τεθεί ως όριο στο χτίσιμο των συμμαχιών με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες», με δεδομένη την αποδοχή απ' όλους της «χρησιμότητας αυτών των συμμαχιών».

Ακόμα, συζητήθηκε η βελτίωση που απαιτείται στην αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ορισμένα «αρνητικά συμπτώματα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε πρακτικές άσκησης εξουσίας».

Σε ό,τι αφορά στην αποτίμηση της δράσης, λένε πως κυριάρχησε το ζήτημα της «λανθασμένης εικόνας που είχε το κόμμα για τους συσχετισμούς δυνάμεων κατά τη διαπραγμάτευση», αναπαράγοντας ένα βολικό «άλλοθι» για τις αυταπάτες που συστηματικά καλλιεργούν στο λαό.

Η δε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. μιλώντας χτες στην ΕΡΤ1 υποστήριξε ότι το συνέδριο γίνεται στη βάση μιας πρωτοφανούς «αυτοκριτικής για τα λάθη της προηγούμενης περιόδου, για τα πεπραγμένα, για τις δυσλειτουργίες τις κομματικές αλλά και τις κυβερνητικές».

Παραδέχτηκε ότι μείζον ζητούμενο και του συνεδρίου είναι το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει στη χειραγώγηση του λαού, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σταθεί μια αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη, σε αυτή την Ευρώπη, χωρίς να έχει τη δύναμη της ελληνικής κοινωνίας (...) Σίγουρα μέσα από την υπογραφή και την υλοποίηση της συμφωνίας του Αυγούστου, έχουν διαρραγεί σχέσεις με κοινωνικά στρώματα. Την ίδια στιγμή, όμως, γίνονται βήματα και γίνονται πολλές προσπάθειες ώστε να προστατευθούν εκείνοι που είναι πιο αδύναμοι και που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ