Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Βαθαίνει η εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ

Βαθαίνει η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους για το λαό ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τους κλιμακούμενους ανταγωνισμούς με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κατ' εντολή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με άξονα τη γεωστρατηγική αναβάθμιση του εγχώριου κεφαλαίου.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρίσκεται στη Νάπολη, μετέχοντας στη σύνοδο των κρατών - μελών της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ και θέμα τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας.

Επισήμως, σκοπός της συνόδου, στην οποία συμμετέχουν 14 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και οι επικεφαλής μειζόνων ΝΑΤΟικών στρατηγείων και διοικήσεων, «είναι η εξέταση των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η νότια πτέρυγα της συμμαχίας».

Θυμίζουμε εδώ την επιμονή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην ανάδειξη αυτών των «προκλήσεων», όσο και την προθυμία της να υποστηρίξουν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που προωθούνται στο όνομά τους, τόσο με τις υπάρχουσες βάσεις όσο και με τη δημιουργία νέων, αλλά και με εμπλοκή των ίδιων των Ενόπλων Δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ