Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Καταγγέλλει «ανεπάρκεια» που πλήττει την «αγορά»

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Real», επικεντρώνοντας στη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης.

Με αφορμή την προχτεσινή απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της μισής δόσης, σημείωσε: «Ηταν ένα πολύ σκληρό, πολιτικό μήνυμα ακριβώς της αδυναμίας, της ανεπάρκειας και της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Αλλά δεν μπορεί η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να γίνεται πρόβλημα για τη χώρα. Δεν γίνεται να ανοίγουν ορέξεις και να γράφουν σήμερα οι γερμανικές οι εφημερίδες ότι θα σας βοηθήσουμε με το χρέος και έξω από εδώ. Την ίδια στιγμή αποθρασύνεται η ηγεσία της Τουρκίας και εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Δεν μπορεί σε αυτό το περιβάλλον η χώρα να βουλιάζει στο βάλτο και οι κυβερνώντες να παίζουν πιάνο στο σαλόνι του Μαξίμου σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είναι παρακμιακά πράγματα αυτά και έχουν τεράστια ευθύνη για το πού οδηγούν αυτήν τη στιγμή τον τόπο», τόνισε.

Στην επισήμανση ότι η τρόικα παραδέχεται πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα αλλά η δόση δεν εκταμιεύτηκε, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Είναι ένα πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας, γιατί η αδυναμία της κυβέρνησής του και η ανικανότητά του, οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο».

Παραπέρα εκτίμησε: «Εγώ φοβάμαι ότι αυτό είναι και ένα μήνυμα ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα καθυστερήσει κι αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη αδράνεια, αβεβαιότητα και καθυστέρηση. Η αγορά περίμενε τα χρήματα αυτά για να πάρει ανάσα. Μακάρι να τα πάρουμε σε 10 ημέρες γιατί εμείς δεν είμαστε από αυτούς που χαίρονται όταν δυσκολεύεται η χώρα. Εχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να βάζουμε πλάτη για τη χώρα στα πολύ δύσκολα και με κόστος. Αλλά αυτή τη στιγμή εγώ βλέπω μία χώρα που βουλιάζει».

Την ίδια ώρα, αναταράξεις δημιουργεί η συμμετοχή στη Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που έστησε η κυβέρνηση, στελεχών της «παλιάς σοσιαλδημοκρατίας».

Σε μια τέτοια εξέλιξη, ο Ν. Μουζέλης, που ανήκε στη λεγόμενη Κίνηση των 58 - κίνηση διαφόρων παραγόντων για την ανασυγκρότηση της εγχώριας Κεντροαριστεράς, που «αυτοδιαλύθηκε» - με επιστολή του, που απευθύνεται στα πρώην μέλη της, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετάσχει στην εν λόγω επιτροπή. Επισημαίνει ότι δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε είναι «φανατικά αντι-ΣΥΡΙΖΑ». Προσθέτει ότι είναι λάθος η «δαιμονοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τις «δημοκρατικές δυνάμεις» να τηρήσουν πιο «ισορροπημένη κριτική» προς την κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ