Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Με μπλούζες της ναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Η κατάθεση της αστυνομικού Ευαγγελίας Πολυχρονίδου, που προσήγαγε χρυσαυγίτες, από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που επιτέθηκε στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, ξεκίνησε χτες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Από την αρχή της κατάθεσης μίλησε για σήμα που έλαβαν με τον συνάδελφό της στο περιπολικό από το «κέντρο», για αναζήτηση «ατόμων με δίκυκλα, πιθανόν μελών της Χρυσής Αυγής, για επίθεση σε οικία αλλοδαπών στο Πέραμα».

Συνεχίζοντας, κατέθεσε ότι εντόπισαν στη λεωφόρο Σχιστού έξι άτομα (5 άνδρες και 1 ανήλικη) δίπλα σε τρία σταθμευμένα μηχανάκια. Οπως είπε χαρακτηριστικά στην πρόεδρο του δικαστηρίου, ο αριθμός των ατόμων, τα σκούρα ρούχα που φορούσαν, η περασμένη ώρα, τους έκανε να τους πλησιάσουν. Η μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τότε είδε πως δύο από τα έξι άτομα φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, για ακόμη μια φορά, φάνηκε στο δικαστήριο η... αγωνία των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών για την κατάθεση του Αιγύπτιου αλιεργάτη Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, ο οποίος αναγνώρισε τους δράστες χρυσαυγίτες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που συμμετείχαν στην επίθεση στο σπίτι του.

Η πολύωρη εξέτασή τους αναλώθηκε στα ίδια και τα ίδια, σε διάφορες άσχετες λεπτομέρειες, «καιροφυλακτώντας» πότε θα ξεφύγει στον μάρτυρα κάτι, προκειμένου γι' ακόμη μια φορά να ζητήσουν από το δικαστήριο να κρατηθεί γιατί ψεύδεται! Μέχρι και «τι είναι το κολάν» ρωτήθηκε ο Αιγύπτιος αλιεργάτης...

Αίσθηση προκαλεί, επίσης, η σπουδή των συνηγόρων των χρυσαυγιτών να δημιουργήσουν απατηλές εντυπώσεις ότι μια άλλη κατάθεση (παραμένει άγνωστη) του Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, ένα χρόνο μετά την επίθεση στο σπίτι του στο Πέραμα, ενώπιον των αρχών έγινε στο Εφετείο και όχι σε αστυνομικούς, όπως περιέγραψε, χτες, ο μάρτυρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ