Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Με σημαίες τη σταθερότητα του συστήματος και τη συναίνεση

Στην ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής στα ζητήματα της οικονομίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ». Μιλώντας και αυτός για λογαριασμό του κεφαλαίου, εστίασε στα ζητήματα της σταθερότητας του συστήματος και στην ανάγκη εξασφάλισης συναίνεσης.

Εστίασε στην τρέχουσα «αξιολόγηση», λέγοντας ότι η κυβέρνηση κρίνεται ξανά αναξιόπιστη, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των «εταίρων» και εξαιτίας αυτού εκταμιεύτηκε μόνο η μισή δόση. «Είναι μια προειδοποιητική βολή από τον Σόιμπλε, ο οποίος (...) μας προειδοποιεί ότι δε θα κλείσει εύκολα η αξιολόγηση. Και αν δεν κλείσει στην ώρα της θα αντιμετωπίσουμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα το 2017, μπροστά στο ενδεχόμενο να μην ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι. Αν γίνει αυτό θα υπάρξει ο κίνδυνος να ξαναρχίσει η συζήτηση για το πόσο Ευρώπη είναι η Ελλάδα», υποστήριξε.

Με κριτήριο τη διασφάλιση σταθερότητας για το κεφάλαιο, εξέφρασε την αντίθεσή του στα σενάρια πρόωρων εκλογών: «Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση εκλογές με το ελληνικό πρόγραμμα να βρίσκεται στον αέρα. Προέχει η σταθεροποίηση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας προφανώς δεν μπορεί, αλλά τον έχει εκλέξει ο λαός στην κυβέρνηση. Τον καλούμε όμως να προσπαθήσει, με όποιον τρόπο μπορεί, να αλλάξει τη διακυβέρνησή τους».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μόνο σε επιμέρους ζητήματα. «Ζητήσαμε να υπάρξει μια εθνική πρόταση για το χρέος. Αν πάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενωμένοι στην Ευρώπη με πρόταση για το χρέος θα μας ακούσουν πιο σοβαρά. Τον κ. Τσίπρα μόνο του δεν θα τον ακούσουν, όπως δεν άκουσαν και τον κ. Σαμαρά», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ