Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπαράζ παραβιάσεων και παραβάσεων στο Αιγαίο

«Οργίασε» η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα, δείγμα κι αυτό του ανταγωνισμού με την Ελλάδα που οξύνεται, μέσα στις δομές του ΝΑΤΟ. Ετσι, προχτές τα μεσάνυχτα, τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 μπήκε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το νησί Παναγιά Οινουσσών, στα ανατολικά της Χίου.

Χτες επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, τέσσερις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, συν ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, συνολικά 11 αεροσκάφη, τα δύο οπλισμένα, προχώρησαν σε έξι παραβάσεις και εφτά παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, ενώ καταγράφηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά που «σηκώθηκαν» να τα αναχαιτίσουν.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη εικόνα είχαμε και προχτές, όταν ζεύγος οπλισμένων μαχητικών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, συν άλλα δύο μεμονωμένα τουρκικά αεροσκάφη, προχώρησαν σε παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ καταγράφηκαν και τρεις εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.

Στο μεταξύ, την Τρίτη υπεγράφη στο Ερεβάν, το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2017 μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Επισήμως, περιλαμβάνει «δράσεις που αφορούν σε συνεργασία σε αντικείμενα Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και στη συμμετοχή στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (σ.σ: στο Κιλκίς) και σε ασκήσεις του Στρατού Ξηράς ως παρατηρητές».

Επίσης, από χτες, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Β. Τελλίδης, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, προσκεκλημένος του διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων της χώρας. Η επίσκεψη εντάσσεται στο αντίστοιχο ΠΣΣ Ελλάδας - Σερβίας και συζητούνται «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», σε μια περίοδο που αναθερμαίνεται η συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Τουρκίας - Αλβανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ