Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες του ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις» σημειώνει σε συνέντευξη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ σχετικά με τις κλήσεις που δεχόταν το τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από απόρρητο τηλέφωνο, που, όταν απαντιόνταν, ακουγόταν ταυτόχρονα και η απάντηση από τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων, συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Ηδη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και τη διενέργεια αυτής ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης.

Ο τελευταίος έδωσε εντολή στην Κρατική Ασφάλεια να προχωρήσει άμεσα στην εξέταση μαρτύρων και διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ, η οποία ζήτησε να διενεργηθεί από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ. Σήμερα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ζαμπίρας, θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «για τυχόν εξελίξεις σχετικά με το θέμα των πρόσφατων καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων και τρίτων».

Σε χτεσινή του ανακοίνωση ο ΟΤΕ υπογραμμίζει ότι «σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε την τεχνική διερεύνηση του θέματος από την οποία δεν προέκυψε καμία ένδειξη τεχνικού προβλήματος που να αφορά στο δίκτυο του ΟΤΕ. Η σχετική έκθεση καθώς και όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν παραδόθηκαν στην ΑΔΑΕ κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του».

Με την υπόθεση, ασχολήθηκε εκτενώς ο Τύπος με σειρά δημοσιευμάτων. Πιο συγκεκριμένα, το «ΒΗΜΑ» σε σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως «δεν αποκλείεται ακόμη και έφοδος στα άδυτα της ΕΥΠ, αν διαπιστωθεί με βεβαιότητα η διενέργεια υποκλοπών. Αν δεν εξηγηθούν, τεχνικά, με βέβαιο τρόπο οι συγκεκριμένες συνακροάσεις, τότε, σύμφωνα με ειδικούς, είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι ή τα κέντρα τα οποία διαθέτουν τα τεχνικά μέσα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τόσο ευρύτατης κλίμακας υποκλοπές τηλεφωνημάτων», ενώ σημειώνει ότι «αυτοψία, πάντως, θα γίνει με εισαγγελική εντολή στα κέντρα του ΟΤΕ και η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ο Οργανισμός δεν ανήκει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά στη γερμανική εταιρεία "Deutsche Telekom"».

Στο «ΕΘΝΟΣ Της Κυριακής» αναφέρεται πως αξιωματικοί του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αξιολογούν τις καταγγελίες ως ιδιαιτέρως σοβαρές και πως «πηγή της Κατεχάκη άφηνε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που επαληθευτούν οι καταγγελίες και διαπιστωθεί υποκλοπή, το πιθανότερο είναι να έχει γίνει από ξένη υπηρεσία και όχι εγχώρια...». Στο ίδιο μήκος κύματος και τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». όπου αναφέρεται σε σχετική στήλη: «Λες να είναι τίποτε παλληκάρια που είχαν ξεμείνει από την επίσκεψη Ομπάμα; (λέω εγώ τώρα...)».

Δ. Κουτσούμπας: Να ερευνήσει η κυβέρνηση την πολύ σοβαρή υπόθεση

Για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ρωτήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς ρώτησε τον Δ. Κουτσούμπα για το αν έχει βγάλει συμπέρασμα με «αυτή την περίεργη υπόθεση με τις συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων κομμάτων».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε πως «η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή και η κυβέρνηση οφείλει να την ερευνήσει, να βρεθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή πήρε πρωτοβουλίες σ' αυτήν την κατεύθυνση, ενημερώνοντας και τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρμόδιο υπουργό και φυσικά τα κόμματα που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις για το "κέντρο" αυτών των παρακολουθήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ