Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σε αναζήτηση επιχειρηματικών συμπράξεων

Η ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας με έμφαση στους τομείς της Ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των κατασκευών και των τροφίμων, ήταν στο επίκεντρο χτεσινής συνάντησης, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας, που διοργάνωσε στην Αθήνα ο ΣΕΒ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΒ, οι δυο φορείς υπέγραψαν «μνημόνιο συνεργασίας», με το οποίο «ενισχύουν περαιτέρω την οικονομική και εμπορική συνεργασία των δυο επιχειρηματικών κοινοτήτων», ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 80 συναντήσεις ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις.

Στις βλέψεις των εγχώριων βιομηχάνων και επιχειρηματιών είναι η επιχειρηματική τους επέκταση στην ευρύτερη ζωτική περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, Κ. Μπίτσιο, «πολλές ελληνικές εταιρίες (...) επιδιώκουν να αξιοποιήσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή δυναμική της τουρκικής αγοράς, αλλά και να επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μέσω συνεργειών με τουρκικές εταιρείες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ