Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Σταμάτη Διονυσίου

Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Σταμάτη Διονυσίου είπε πλήθος κόσμου, συγγενών, φίλων και συντρόφων, που παραβρέθηκαν στην κηδεία του, το μεσημέρι της Κυριακής στο Νεκροταφείο του Ευόσμου.

Ο Σταμάτης Διονυσίου γεννήθηκε το 1932 στον Εύοσμo. Οργανώθηκε στο Κόμμα σε νεαρή ηλικία. Ηταν στην ΕΔΑ και διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Ευόσμου από το 1959 έως το 1967, έτος κατά το οποίο παύθηκε από τη χούντα. Το 1967 συνελήφθη από τη χούντα, βασανίστηκε και εξορίστηκε για 3,5 χρόνια στη Γυάρο και στη Λέρο.

Από το 1974 έως το 1990 διετέλεσε δήμαρχος του Ευόσμου και από το 1990 μέχρι το 1994 δημοτικός σύμβουλος Ευόσμου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ηλίας Γκουτζιγιάννης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποχαιρέτησε τον σύντροφο Σταμάτη. Οπως είπε, μεταξύ άλλων, «το όνομά του συνδέθηκε με την αναμόρφωση του Ευόσμου, από χωριό με άναρχη δόμηση και λασπόδρομους στη σημερινή πόλη που γνωρίζουμε και ζούμε. Ανήκε σε εκείνη τη μεγάλη φουρνιά των λαϊκών, των κομμουνιστών δημάρχων, που μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστα μέσα και πόρους και τον κρατικό μηχανισμό εχθρικό απέναντί τους, έδωσαν και την ψυχή τους για να καλυτερέψουν τις συνθήκες ζωής των εργατών και των άλλων ανθρώπων του λαού, που αποτελούσαν εξάλλου τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Ευόσμου και όλης της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης. Πάλεψαν με θεούς και δαίμονες για να απαλύνουν τους καημούς και τα βάσανα του εργατόκοσμου και της φτωχολογιάς, που αγωνίζονταν να ξεφύγουν από τη μιζέρια και την ανέχεια, τη ζωή στους φτωχομαχαλάδες. (...) Το μεγαλύτερο όμως παράσημο στη θητεία του ήταν ότι ο Δήμος ήταν σταθερός συμπαραστάτης στους αγώνες των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, στους αγώνες για δουλειά με δικαιώματα, για μόρφωση και Υγεία για όλο το λαό, ενάντια σ' αυτούς που θησαυρίζουν από το μόχθο του, ενάντια στις πολιτικές που πνίγουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους».

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ