Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελάφρυνση χρέους για το κεφάλαιο με νέα μέτρα χρεοκοπίας του λαού
  • «Εθνική επιτυχία» χαρακτηρίζει προκλητικά η κυβέρνηση τη χτεσινή συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του κρατικού χρέους, που συνοδεύεται από νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και μάλιστα με ορίζοντα δεκαετίας και πλέον.
  • Τα «οφέλη» από τις επιμηκύνσεις και την «εξομάλυνση» των αποπληρωμών, που συμφώνησε το Γιούρογκρουπ, αφορούν το κεφάλαιο, ενώ ο λαός θα συνεχίσει να «ματώνει» για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το εύρος των μέτρων με τα οποία θα «κλείσει» η δεύτερη «αξιολόγηση», διαδικασία που παραπέμφθηκε για αργότερα, καθώς συνεχίζονται τα παζάρια ανάμεσα σε κυβέρνηση - κουαρτέτο - ΔΝΤ.
  • Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, το οποίο, πριν από την έναρξη του Γιούρογκρουπ, σημείωνε σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ: «Τη λαϊκή χρεοκοπία θα επιδείξει η κυβέρνηση, για να διεκδικήσει κάποια ελάφρυνση του χρέους, που ακόμη κι αν υπάρξει στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού ΕΕ - ΔΝΤ, θα είναι ελάφρυνση για το κεφάλαιο κι όχι για το λαό».

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ