Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2017

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017. Σε σύνολο 298 βουλευτών, «υπέρ» ψήφισαν 152 βουλευτές, δηλαδή οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, και «κατά» ψήφισαν 146 βουλευτές.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συζήτησης, παρά τις επιμέρους διαφορές, αναδείχθηκε η στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης, της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που έδωσαν διαπιστευτήρια συναίνεσης για την επίτευξη των στόχων που θέτει το κεφάλαιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

Το ΚΚΕ, που καταψήφισε τον προϋπολογισμό ως άγριο, ταξικό, αντιλαϊκό, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έρχεται να αρπάξει από το λαό άλλα 4 δισ. ευρώ μέσα από την παραπέρα φοροληστεία και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών για να προσφέρει κέρδη στο κεφάλαιο, κάλεσε το λαό σε οργάνωση της πάλης, με κατεύθυνση του αγώνα την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και των δυνάμεων που το υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ