Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Παλεύουμε μαζί, διασκεδάζουμε μαζί

Από τη συνεστίαση της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων
Από τη συνεστίαση της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων
Ανάμεσα στο πλήθος των δραστηριοτήτων του Κόμματος αυτήν την περίοδο ξεχωρίζουν οι συνεστιάσεις των Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, που εντάσσονται στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση. Ζωντανή μουσική, καλό φαγητό και χορός δίνουν ανάσες διασκέδασης, ηθικής ανάτασης και ξεκούρασης. Οι πρωτοβουλίες αυτές στηρίζονται στο μεράκι και την προσωπική συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος, αφού η οργάνωση, το στήσιμο, ακόμα και το μαγείρεμα γίνονται με την εθελοντική προσφορά τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εκδηλώσεις αυτές συνδυάζονται και με άλλες πρωτοβουλίες, όπως στην Ραμνή Αποκόρωνα Κρήτης στη συνεστίαση της ΤΕ Υπαίθρου - Χανίων. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι εκτελεσμένοι και δολοφονημένοι αντάρτες από την περιοχή του Αποκόρωνα και των Σφακίων. Περιλάμβανε προβολή βίντεο για τον Δεκέμβρη του '44 και έκθεση φωτογραφίας, βιογραφικών και ιστορικών στοιχείων για τους εκτελεσμένους και δολοφονημένους αντάρτες του ΔΣΕ Αποκόρωνα και Σφακίων. Πριν την εκδήλωση, άλλωστε, στο Νιο Χωρίο Αποκορώνου, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μνημείου του ΚΚΕ με τα ονόματα όλων των εκτελεσθέντων και δολοφονημένων ανταρτών της περιοχής. Το πλούσιο γεύμα της συνεστίασης ήταν προσφορά των συγγενών των θυμάτων, φίλων και μελών του Κόμματος.

Μαζί το «έριξαν» στο χορό Ελληνες και πρόσφυγες στο Χαϊδάρι
Μαζί το «έριξαν» στο χορό Ελληνες και πρόσφυγες στο Χαϊδάρι
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η συνεστίαση των ΚΟ Χαϊδαρίου, της πόλης που τους τελευταίους μήνες φιλοξενεί στο λιμάνι του Σκαραμαγκά χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Μάλιστα, δεν έλειψε και η παρουσία οικογενειών προσφύγων, οι οποίοι αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση την πρόσκληση των Οργανώσεων και βρέθηκαν στο χώρο από νωρίς. Οι διοργανωτές τούς υποδέχθηκαν όπως πρέπει να τους αντιμετωπίζει όλος ο λαός, σαν ταξικά αδέλφια. Η παρουσία τους εκεί είναι άλλη μια απάντηση στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, μια απόδειξη ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Παρά τη διαφορετική κουλτούρα, γλώσσα και Ιστορία, αντάμωσαν στα ίδια τραπέζια, γλέντησαν και χόρεψαν μαζί, ο ένας τους χορούς του άλλου, τσούγκρισαν τα ποτήρια δίνοντας υπόσχεση έντασης της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι πρόσφυγες ανταποδίδοντας τον εγκάρδιο χαιρετισμό και προκαλώντας το έντονο και ζεστό χειροκρότημα, δήλωσαν ότι ευχαριστούν με όλη τους τη δύναμη το ΚΚΕ που βρίσκεται στο πλάι τους διαρκώς, αλλά και τον κομμουνιστή δήμαρχο της πόλης Μιχάλη Σελέκο, που τους στηρίζει στον Γολγοθά τους. Ανάμεσα στα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν όταν στο τέλος της εκδήλωσης όσοι κέρδισαν δώρα από τη «λαχειοφόρο» τα πρόσφεραν με μεγάλη χαρά στις οικογένειες των προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ