Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία της πανεξόρμησης με τις Θέσεις της ΚΕ

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ κυκλοφορούν την Κυριακή 18/12, σε ειδικό ένθετο μαζί με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Τη μεγάλη πανεξόρμηση με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο, που θα κυκλοφορήσουν με τον «Ριζοσπάστη» της Κυριακής 18 Δεκέμβρη, προετοιμάζουν πυρετωδώς οι Κομματικές Οργανώσεις. Στόχος, το σύνθημα - κάλεσμα του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος, «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό», να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους, νέους, γυναίκες, να μπει σε όσο το δυνατό περισσότερα λαϊκά σπίτια και χώρους δουλειάς. Αλλά και να ανοίξει επί της ουσίας η συζήτηση με τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό του Κόμματος ή παρακολουθούν «με στημένο το αυτί» για τις σύνθετες εξελίξεις, τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και την πρόταση του ΚΚΕ, όπου βρίσκεται η διέξοδος για το λαό. Να συζητηθούν, δηλαδή, η ανάγκη για ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, η πείρα από τη δράση του Κόμματος τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και οι στόχοι για το επόμενο διάστημα, με κριτήριο το πώς καλύτερα η καθημερινή δουλειά θα υπηρετεί τη στρατηγική, το Πρόγραμμά του.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει και σήμερα τη συζήτηση με στελέχη του Κόμματος, για την προετοιμασία της πανεξόρμησης της Κυριακής.

Κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ

Για την πολιτική σημασία της πανεξόρμησης, που συμπίπτει και εντάσσεται στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιεί το διάστημα αυτό η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής: «Η ανακοίνωση από την ΚΕ του Κόμματος για τη διεξαγωγή του 20ού Συνεδρίου συμπίπτει με τη διεξαγωγή ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος της Οργάνωσης της Κ. Μακεδονίας, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, το οποίο καθημερινά και εμπλουτίζεται. Ο κόσμος που συναντάμε εκφράζει την αγωνία του για τις εξελίξεις, τόσο για το τι γίνεται μέσα στη χώρα μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, και εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για να μάθει για την τοποθέτηση του Κόμματος πάνω σε όλα αυτά.

Μπροστά στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που αυτές τις μέρες "μαγειρεύονται", έχει μεγάλη σημασία τόσο οι δυνάμεις του Κόμματος όσο και της ΚΝΕ να είναι μπροστά στη μάχη για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τους νεολαίους, να τους καλέσουν να πάρουν θέση ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει.

Από αυτήν την άποψη, η Οργάνωσή μας μπορεί να δώσει από καλύτερη θέση και τη μάχη της πανεξόρμησης με τον "Ριζοσπάστη" με τις Θέσεις για το 20ό Συνέδριο.

Στόχος μας, τελικά, είναι όλος αυτός ο κόσμος που θα πάρει τον "Ριζοσπάστη" και τις Θέσεις για το Συνέδριο, το επόμενο διάστημα να βρεθεί και πάλι δίπλα μας και να συζητήσει, να πει τη γνώμη του, να βρεθεί τελικά από καλύτερη θέση στο μετερίζι του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ σχεδιάζουν και εφαρμόζουν».

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των ΚΟ για τη μάχη της πανεξόρμησης, ο Ε. Δημάκης σημειώνει: «Ηδη τα καθοδηγητικά όργανα και οι περισσότερες ΚΟΒ έχουν βάλει στόχους και σχέδιο εξορμήσεων με τις Θέσεις. Είναι πολύ θετικό ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχει πνεύμα άμιλλας μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων και των ΚΟΒ. Η αξιοποίηση των φίλων του Κόμματος, του περίγυρου της κάθε ΚΟΒ, είναι αυτή που θα μας ανοίξει δρόμους για να φτάσουμε ακόμα μακρύτερα στον κόσμο.

Στόχος μας είναι να φτάσουν οι Θέσεις για το 20ό Συνέδριο σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις εργατογειτονιές της Θεσσαλονίκης και των νομών της Κ. Μακεδονίας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της περιοχής. Μαζί με την Οργάνωση της ΚΝΕ, υπάρχει κοινός σχεδιασμός έτσι ώστε να φτάσουμε σε όσο περισσότερους νεολαίους μπορούμε, στις σχολές κατάρτισης, στα σχολειά, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στα στέκια νεολαίας κ.α.

Ταυτόχρονα, βασικό μας καθήκον αποτελεί και η υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης. Ετσι, μαζί με τον "Ριζοσπάστη" και το κουπόνι στο χέρι θα δώσουμε τη μάχη και της ενίσχυσης των οικονομικών του Κόμματος».

Με στόχο τους κλάδους στρατηγικής σημασίας και νέους χώρους δουλειάς

«Ιδιαίτερη σημασία για την Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας έχει η οργάνωση της πανεξόρμησης από τη μεριά της Τομεακής Επιτροπής Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας, που έχει αποφασίσει και σχεδιάσει με συγκεκριμένο καταμερισμό όλων των κομματικών δυνάμεων πώς θα φτάσουν ο "Ριζοσπάστης" και οι Θέσεις για το 20ό Συνέδριο την Κυριακή και μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ σε όλους τους ΑΗΣ και τα ορυχεία της ΔΕΗ του ενεργειακού λεκανοπεδίου της περιοχής, σε περισσότερους εργαζόμενους στο στρατηγικό τομέα της Ενέργειας», σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

«Οι ΚΟΒ δεν πάνε με τη λογική "μια από τα ίδια"», προσθέτει. «Με αισιοδοξία και πείσμα αποφασίζουν να οργανώσουν την εξόρμηση εντάσσοντας και νέους χώρους δουλειάς και συνοικίες της πόλης της Κοζάνης, που το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε παρουσία». Ενώ για την προετοιμασία της ΤΕ Κοζάνης συμπληρώνει ότι «βασική προτεραιότητα αποτελεί το πώς θα φτάσει ο "Ριζοσπάστης" σε πολύ περισσότερους ανθρώπους του μόχθου που σήμερα έχουν μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις του ΚΚΕ. Ετσι, ο Γραμματέας της κάθε ΚΟΒ με χαρτί και μολύβι εξασφαλίζει πως το κάθε μέλος του Κόμματος θα συμβάλει στο να φτάσει ο "Ριζοσπάστης" σε περισσότερους εργαζόμενους, άνεργους νέους από τον κύκλο επαφής της ΚΟΒ, πώς μέσα και από αυτήν τη μάχη θα γνωρίσουμε και θα προσεγγίσουμε περισσότερους με τις Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο του Κόμματος».

Αντίστοιχη προετοιμασία πραγματοποιεί και η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Οπως λέει στον «Ριζοσπάστη» ο Δήμος Ζαχαριάδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ, «μόλις έγινε γνωστό ότι την Κυριακή θα κυκλοφορήσουν οι Θέσεις, τα όργανα και οι ΚΟΒ άρχισαν να συζητούν για τους στόχους τους αλλά και για το πώς θα οργανωθεί η εξόρμηση, σε ποιες γειτονιές και χώρους δουλειάς θα βρεθούμε με τον "Ριζοσπάστη". Παράλληλα, προετοιμάζουμε την εξόρμηση με τέτοιο τρόπο που να αξιοποιούνται και οι οπαδοί μας, συμβάλλοντας κι εκείνοι για να φτάσει ακόμα πιο πλατιά ο "Κυριακάτικος Ριζοσπάστης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ