Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Οξυμένοι τόνοι και «ανησυχίες» για την καπιταλιστική οικονομία

Τον τόνο του καταλληλότερου διαχειριστή των υποθέσεων της αστικής τάξης και της «επικίνδυνης» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με τις εξαγγελίες - ψίχουλα δίνει «άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό», έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μετά την αναβολή υλοποίησης των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και ενόψει της χτεσινής ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την εξαγγελία του πρωθυπουργού προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ο πρωθυπουργός «με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Προσερχόμενος, δε, στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις εστιάζοντας στο «πρόβλημα της μετανάστευσης», λέγοντας ότι «η δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΕ».

Σημειωτέον, στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, τον Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις, Π. Μοσκοβισί κ.ά. Ειχε, επίσης, ολιγόλεπτη συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, όπου επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί στις 13/2/2017 το Βερολίνο και θα συναντηθούν εκ νέου.

Επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος - κατά τη ΝΔ - του παρουσίασε την «πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό». Ο, δε, πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «για το θάρρος και το κουράγιο του» και επέμεινε η πολυμερής διάσκεψη, που προγραμματίζεται για τις 12/1, να «εμπλουτιστεί» με την παρουσία της ΕΕ, αλλά και «σημαντικών κρατών - μελών της, που θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού».

Να καταγραφεί και ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης βρέθηκε στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντάς του ότι «τα υψηλά πλεονάσματα οδηγούν σε σκληρά υφεσιακά μέτρα, που επιτείνουν τη λιτότητα, δεν δημιουργούν αισιοδοξία για την έξοδο από την κρίση» και «δεν μπορούν να περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και μετά από πολλές συζητήσεις και αντιθέσεις για το τι στάση να κρατήσει στη χτεσινή ψηφοφορία, αποφάσισαν να δώσουν «συμβολικά θετική ψήφο στη διάταξη για μια μικρή ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους της χώρας μας, για να μην πληρώσουν αυτοί τους ψευτοπαληκαρισμούς του κ. Τσίπρα», τον οποίο και την κυβέρνησή του, επίσης, κατηγορούν για «τυχοδιωκτικές πιρουέτες», τυχοδιωκτισμούς, αδυναμία και ανικανότητα «να διαπραγματευτούν ουσιαστικά με τους θεσμούς».

Η επικεφαλής του μορφώματος, Φώφη Γεννηματά, η οποία επίσης βρέθηκε χτες στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, το πλεόνασμα του 3,5% θα πνίξει οριστικά την ελληνική οικονομία, το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί ουσιαστικά τώρα και όχι το 2018».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ