Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
Η ΔΕΘ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Μεγαλώνει η ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ στην κυβερνητική πολιτική

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια ίσως το στοιχείο της προσμονής, λίγο πριν εκφωνηθεί ο πρωθυπουργικός λόγος στη Θεσσαλονίκη από το βήμα της ΔΕΘ, ήταν έκδηλο. Σήμερα, πλέον οι βασικές πολιτικές είναι γνωστές και το πρόγραμμά τους δεδομένο. Ακόμα και οι προπαγανδιστικές τους κορόνες είναι λίγο - πολύ προβλέψιμες.

Οι εργαζόμενοι, με βάση και την ίδια τους την πείρα ξέρουν ότι το επόμενο διάστημα, η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων θα οξύνει παραπέρα τα λαϊκά προβλήματα, θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη η εμπλοκή στον πόλεμο. Η πολιτική πάλη και αντιπαράθεση θα ενταθεί. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις σχεδιάζουν, οργανώνουν τις παρεμβάσεις τους. Η ΔΕΘ χρησιμοποιείται ως αφετηρία αυτών των εξορμήσεων.

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης συσπειρωμένοι στα πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές αγώνα θα δώσουν δυναμικό «παρών» έξω από το χώρο, όπου ο πρωθυπουργός και οι ομοτράπεζοί του - εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου - θα δίνουν όρκους πίστης σε ένα σύστημα, που εξοντώνει με ποικίλους τρόπους την εργατική τάξη και τη νεολαία της χώρας μας. Το αγωνιστικό ραντεβού είναι για τις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτέμβρη, από την πύλη του λιμανιού, στη ΧΑΝΘ, έξω από την Εκθεση.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ