Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Σήμερα το πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Σήμερα Κυριακή, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το πανθεσσαλικό αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου και συμμετέχουν δεκάδες φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλίας, γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του στρατηγείου του θανάτου.

Για τη μεταφορά των διαδηλωτών θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία, τα οποία στη Λάρισα θα αναχωρήσουν από την πλατεία Λαού στις 6 μ.μ., στο Βόλο από την πλατεία Δημαρχείου στις 5.30 μ.μ., στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. από την Εθνική Τράπεζα και στην Καρδίτσα στις 5.15 μ.μ. από την «Πέτρινη Τράπεζα».

Η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου απευθύνει στους Θεσσαλούς κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας ότι έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή του λαού στην εκδήλωση και η σταθερή δράση του κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού.

Τη συμμετοχή του στο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο έχει δηλώσει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τιμώντας την 1η Σεπτέμβρη που είναι Παγκόσμια Μέρα των Συνδικάτων. Επίσης, κάτω από τις έντονες πιέσεις των συνδικαλιστών της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο πήρε και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, του οποίου η πλειοψηφία της διοίκησης αρχικά είχε αρνηθεί. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει, με ανακοίνωσή της, στους εργαζόμενους και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν πικετοφορία την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη και ώρα 7.00 μ.μ. στην πλατεία των Λιονταριών. Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές καλούν τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες καθώς και τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές του νομού να πάρουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για την περιοχή των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ