Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιδράσεις Τραμπ στις έρευνες «περί Ρωσίας»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχτηκε χτες, με νέα ανάρτησή του στο Τουίτερ, πως είναι στο επίκεντρο έρευνας του FBI για τυχόν παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αφήνοντας αιχμές κατά του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ροντ Ρόζεστιν.

«Για την απόλυση του διευθυντή του FBI (σ.σ. Τζέιμς Κομέι) με ερευνά άνθρωπος που μου είπε να τον απολύσω», έγραψε ο Τραμπ, δεδομένου ότι την απόλυση του Κομέι είχε συστήσει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ροντ Ρόζεστιν. Σε άλλο μήνυμά του στο Τουίτερ, ο Τραμπ επισήμανε πως «είναι λυπηρό» που έως τώρα, επτά μήνες μετά από την έναρξη των περιβόητων ερευνών για τις τυχόν παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, «κανένας δεν έχει τίποτε να παρουσιάσει σαν απόδειξη». Αφορμή για το μήνυμα αυτό στάθηκε η αποκάλυψη πως ο επικεφαλής των ερευνών αυτών, Ρόμπερτ Μιούλερ, ερευνά και εάν ο Πρόεδρος Τραμπ παρακώλυσε τις προσπάθειες έρευνας της δικαιοσύνης...

Νωρίτερα γνωστοποιήθηκε πως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, προσέλαβε τον δικηγόρο Ρίτσαρντ Κόλεν, πρόεδρο της δικηγορικής εταιρείας «McGuireWoods» και πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα των ΗΠΑ, με μακροχρόνια συνεργασία με τον πρώην διευθυντή του Γραφείου Ομοσπονδιακών Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κομέι. Μεταξύ των «χρυσών» πελατών του Κόλεν είναι και ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), Σεπ Μπλάτερ, και ο Τομ Ντιλέι, Ρεπουμπλικανός από το Τέξας και πρώην επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η πρόσληψη του Κόλεν ανακοινώθηκε πρώτα από την εφημερίδα «Washington Post». Προτού μεταδοθεί η είδηση, ο Τραμπ ανήρτησε ακόμη δύο μηνύματα στο Τουίτερ, εκφράζοντας θυμό για τις έρευνες σε βάρος του, αντιπροτείνοντας τη διενέργεια ερευνών σε βάρος της αντιπάλου του στις εκλογές, πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

  • Σε κρίσιμη κατάσταση συνέχισε να νοσηλεύεται και χτες ο 51χρονος Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Στιβ Σκαλίς, που τραυματίστηκε την Τετάρτη στη Βιρτζίνια, από τις σφαίρες ενόπλου σε ομάδα βουλευτών που προπονούνταν σε γήπεδο μπέιζμπολ για φιλανθρωπικό αγώνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ