Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Ολική επαναφορά της σκανδαλολογίας για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση

Eurokinissi

Πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνήσει «την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση» - αυτή του πλοίου «Noor 1» - κατέθεσε χτες σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, συντηρώντας την αποπροσανατολιστική για το λαό δικομματική κοκορομαχία πάνω στη βάση της σκανδαλολογίας, που λειτουργεί βέβαια και για το ανακάτεμα της «σούπας» του αστικού πολιτικού συστήματος. Ταυτόχρονα, η ΝΔ κρατά ψηλά και την υπόθεση των αποκαλύψεων από τον οικονομικό σύμβουλο της κυβέρνησης Γκλεν Κιμ, ότι το 2015 επεξεργαζόταν παράλληλο πρόγραμμα πληρωμών - συναλλαγών με κουπόνια.

Επιβεβαιώνοντας ότι ο «κουρνιαχτός» σκανδαλολογίας βολεύει, καθώς συγκαλύπτει την ταύτισή τους στα κρίσιμα για το λαό, η κυβέρνηση εμφανίστηκε λαλίστατη χτες για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Αρχικά απάντησε ο Π. Καμμένος, ο οποίος σε δήλωσή του επικαλείται τις «δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος», που «με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων» και «επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας». Κατηγορεί τη ΝΔ ότι «προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη» και καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει «ποιο συγγενικό του πρόσωπο συστεγάζεται και συνεπιχειρεί με τον κ. Μαρινάκη;».

Το Μέγαρο Μαξίμου πήρε τη σκυτάλη και με αναφορές σε «Siemens», «Novartis», «Ερρίκος Ντυνάν», εξοπλιστικά, θαλασσοδάνεια, απευθύνθηκε στη ΝΔ κατά το «ένοχος ένοχο ου ποιεί».

Μάλιστα, σε εκτενές άτυπο σημείωμά του ισχυρίζεται ότι η ΝΔ ανακινεί θέμα σκανδάλων για να «θολώσει» την ...τεράστια κυβερνητική επιτυχία της ολοκλήρωσης της δεύτερης «αξιολόγησης» με τη συμφωνία στο πλαίσιο του Γιούρογκρουπ, η οποία φόρτωσε μέτρα μερικών δισ. στις πλάτες του λαού!

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αφορμή έδωσε η επιστολή που κατέθεσε το Ποτάμι και έσπευσαν να προσυπογράψουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητά να λογοδοτήσει στην Επιτροπή ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος σχετικά με την υπόθεση «Νoor 1».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε «ανεπαρκές» και «ασαφές» το αίτημα. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο, όπως ο Ευ. Βενιζέλος, για «υπόθαλψη» του Π. Καμμένου «από τον πρωθυπουργό», για «παρακράτος» και πάει λέγοντας.

Παρεμβαίνοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής, αρχικά επέρριψε ευθύνες στην πρόεδρο της Επιτροπής που επέτρεψε να μετατραπεί η συζήτηση «σε αρένα» αντιπαράθεσης και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε κανένα θέμα να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα, όλες οι υποθέσεις, και του "Noor 1" και άλλες περιπτώσεις, και να έρθει εδώ και ο οποιοσδήποτε υπουργός. Το ζήτημα για εμάς δεν είναι όμως αυτό, είναι ότι όποτε ανοίξανε παρόμοια ζητήματα, δεν προέκυψε επί της ουσίας κάτι θετικό για το λαό». Εφερε ως παράδειγμα τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την υπόθεση Παπαντωνίου, στη διάρκεια της οποίας κυβέρνηση και αστικά κόμματα προσπάθησαν να αποσιωπήσουν ότι τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν σε βάρος του λαού, και πώς κατασπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια για τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Οσον αφορά την υπόθεση του «Noor 1», ανέφερε ότι είναι σαφές πως πρόκειται για «σύγκρουση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που διαπλέκονται και με την υπόθεση των ναρκωτικών, και πολιτικά βεβαίως η κυβέρνηση έχει ευθύνη, και ο κ. Καμμένος, ο οποίος ουσιαστικά παίζει ένα ρόλο διαμεσολάβησης». «Υπάρχει ζήτημα», πρόσθεσε, «ότι αυτή η κυβέρνηση έχει επιλέξει αυτό το δρόμο. Οπως το έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Ολα αυτά τα φαινόμενα, της διαφθοράς και της διαπλοκής και η σύνδεση των επιχειρηματικών συμφερόντων με τα ναρκωτικά, είναι σύμφυτα μέσα στο σύστημα», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ