Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Νέες ανακοινώσεις ενάντια στην αντιαπεργιακή παρέμβαση της «Αυγής»

Συνεχίζεται το κύμα ανακοινώσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταδικάζουν το άρθρο - λίβελο της κυβερνητικής εφημερίδας «Αυγή» ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη μόνιμη εργασία.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, υπογραμμίζοντας τη σκοπιμότητα αυτής της παρέμβασης από την κυβερνητική εφημερίδα, σημειώνει: «Ολα αυτά γίνονται μπροστά στο άνοιγμα της τρίτης "αξιολόγησης" η οποία εκτός των άλλων μέτρων έχει και μέτρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών και απαγόρευση στην ουσία των απεργιών. Ετσι ο κυβερνητικός Τύπος κάνει τον λαγό για να ετοιμάσει το έδαφος για την "εξασφάλιση ιδανικού περιβάλλοντος των επενδύσεων". Προαναγγέλλει την λύσσα του κεφαλαίου και την επίθεση που ετοιμάζουν ενάντια σε όποιον κινητοποιείται».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με ανακοίνωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ξέρουμε καλά ότι αυτό που τους καίει (...) είναι η προστασία των κερδών του κεφαλαίου. Αυτά απειλούνται από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και γι' αυτό για ακόμη μια φορά προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση (...) Αυτήν τη φορά ήταν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αύριο θα είναι οι εμποροϋπάλληλοι και μετά οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό μπροστά στην απεργία του κλάδου στις 20 Ιούλη (...) Δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιες πρακτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ