Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Απεργούν στις 20 Ιούλη, κόντρα στη γαλέρα που κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη 20 Ιούλη οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που επιβάλλουν στον κλάδο οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με τις πλάτες όλων των αστικών κυβερνήσεων. Για την οργάνωση της απεργιακής μάχης του κλάδου, επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία στα οποία πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις προγραμματίζουν και πραγματοποιούν συνελεύσεις, εξορμήσεις και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, καθώς και αγωνιστικές παρεμβάσεις, με στόχο η απεργία να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Μέσα από την απεργία και όλη τη δραστηριότητα που θα ξεδιπλωθεί μέχρι τις 20 Ιούλη, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία επιδιώκουν να φέρουν στο προσκήνιο, μπροστά στα μάτια των εργαζομένων κάθε κλάδου και κάθε λαϊκής οικογένειας που δεν μπορεί να κάνει ούτε μια μέρα διακοπές, την άλλη όψη του «τουριστικού θαύματος»: Με τις παρεμβάσεις τους αναδεικνύουν την πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι πίσω από τα «ρεκόρ» των εργοδοτών, τις συνθήκες δουλειάς που τσακίζουν τη ζωή τους για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αγωνιστικός βηματισμός μέχρι την απεργία

Στην Αττική, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων οργανώνει την απεργιακή συγκέντρωση του κλάδου στις 20 Ιούλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη Γενική του Συνέλευση, την περασμένη Δευτέρα, το Συνδικάτο εκτός από τη συμμετοχή του στην απεργία αποφάσισε να φτάσει μέχρι τη μέρα της κινητοποίησης με πρόγραμμα αγωνιστικών παρεμβάσεων: Τη Δευτέρα 10 Ιούλη, στις 10 π.μ., καλεί σε μαζική παρέμβαση στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), για το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων και των ελαστικών μορφών εργασίας. Την Τρίτη 11 Ιούλη, στις 5 μ.μ., οργανώνει εξόρμηση και πικετοφορία στο ιστορικό κέντρο, η οποία θα καταλήξει σε κοινή συγκέντρωση με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, σε μια κίνηση υποστήριξης του αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Την Πέμπτη 13 Ιούλη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου μπροστά στο υπουργείο Τουρισμού. Την Παρασκευή 14 Ιούλη θα γίνει κινητοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τα «δουλεμπορικά» συνεργεία. Την Κυριακή 16 Ιούλη, μέρα απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο θα προχωρήσει σε εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Την Τρίτη 18 Ιούλη θα γίνει κινητοποίηση σε μεγάλο ξενοδοχείο που δεν εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση.

Αντίστοιχο πρόγραμμα βάζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μπροστά στην απεργία στις 20 Ιούλη και την απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά στο «Electra Palace»).

Αποφάσεις και Συνελεύσεις

Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, ενώ αποφάσεις να προκηρύξουν απεργία για τους εργαζόμενους στον κλάδο έχουν λάβει επίσης τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου, Ιωαννίνων και Λαυρίου.

Επίσης, συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις για την προετοιμασία της απεργίας:

-- Τη Δευτέρα 10 Ιούλη, από την Ενωση Υπαλλήλων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων, στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Την Τετάρτη 12 Ιούλη, από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αχαΐας, στις 11 π.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών (πλατεία Ελευθερίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ