Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο εργοστάσιο «Froneri»

Στο εργοστάσιο παγωτού «Froneri», στον Ταύρο Αττικής, βρέθηκε χτες κλιμάκιο της ΚΟ Τροφίμων - Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Τα μέλη του Κόμματος συζήτησαν με τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται ως «εποχικοί», δηλαδή μερικούς μήνες το χρόνο, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλά εργοστάσια του κλάδου.

Οπως είπε ο Γ. Γκιόκας, σκοπός της περιοδείας δεν ήταν να περιγράψει τα προβλήματα, τα «χάλια μας» όπως παρατήρησε ένας από τους εργαζόμενους, αλλά να συμβάλει να βγουν απαραίτητα συμπεράσματα ώστε το επόμενο διάστημα να ενισχυθεί η πάλη των εργαζομένων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τη νέα μεγάλη απάτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και τέλους των θυσιών, σημειώνοντας ότι το κρίσιμο ερώτημα είναι αν έχει να κερδίσει κάτι ο λαός από αυτές τις εξελίξεις, αν θα πάρει πίσω όσα έχασε τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε πως κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται ότι με την όποια ανάκαμψη τουλάχιστον δεν θα έρθουν νέα μέτρα, γιατί ούτε αυτό ισχύει. Εφερε ως παράδειγμα το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται ως «προαπαιτούμενο» της τρίτης «αξιολόγησης», το οποίο περιλαμβάνει το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Αντίστοιχα, βαριά μέτρα θα συνοδεύουν την όποια «ρύθμιση» του χρέους.

Το θέμα λοιπόν είναι «ανάπτυξη για ποιον;», σημείωσε, και αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Απαντώντας σε παρατήρηση εργαζόμενου ότι κι άλλα κόμματα αναφέρονται σε αυτές τις δυνατότητες, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται την ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου. Εξήγησε ότι για να γίνει αυτό και να ικανοποιηθούν ολόπλευρα οι σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες πρέπει να φύγει από τη μέση το καπιταλιστικό κέρδος, να μην είναι υπόθεση των καπιταλιστών ποιος κλάδος και σε ποια κατεύθυνση θα αναπτυχθεί, αλλά των εργαζομένων. Κι αυτό απαιτεί μέσα παραγωγής κοινωνικοποιημένα, με το λαό στην εξουσία και έξω από την ΕΕ.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους στο λιγοστό χρόνο του διαλείμματος στάθηκε σε ερωτήματα όπως «πώς θα γίνουν αυτά που λέει το ΚΚΕ», αν «θα απομονωθεί η χώρα» κ.λπ. Ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι κανένας λαός που αγωνίζεται δεν μένει μόνος του και ότι αν οι εργαζόμενοι σε μια χώρα κάνουν υπόθεσή τους αυτή την ανατρεπτική πορεία, είναι σίγουρο ότι θα τους ακολουθήσουν και θα τους στηρίξουν κι άλλοι λαοί. Τέλος, ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι όσα λέει το ΚΚΕ είναι απολύτως ρεαλιστικά, και μάλιστα η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες προσφέρει πολύτιμη πείρα, θετική και αρνητική. «Αυτός είναι ο πιο ρεαλιστικός και ελπιδοφόρος δρόμος για τους εργαζομένους. Μπορεί να φαντάζει δύσκολος, αλλά ο δρόμος που σήμερα βαδίζουμε είναι αφάνταστα πιο δύσκολος, με θυσίες δίχως τέλος, για να κερδίζουν τα μονοπώλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ