Τρίτη 25 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί, σήμερα Τρίτη, κοντά στο Παρίσι, με τους δύο συντελεστές της κατάστασης στη Λιβύη μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση, τον επικεφαλής της διορισμένης λιβυκής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Φαγέζ αλ Σάρατζ και τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σε μία προσπάθεια να δείξει πως η χώρα του πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις στην περιοχή, επί της ουσίας για να προωθηθούν τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων. Η συνάντηση γίνεται μετά τον πρόσφατο διορισμό του Γάσαν Σαλαμέ στη θέση του νέου ειδικού εκπροσώπου του ΟΗΕ στη Λιβύη.

ΣΑΝΑΑ.-- Η επιδημία χολέρας στην Υεμένη, που έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους αμάχων (ανάμεσά τους πολλών βρεφών και παιδιών), μπορεί να ξεπεράσει το κατώφλι των 600.000 κρουσμάτων το 2017, προειδοποίησε χτες η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). Ο λαός της Υεμένης βρίσκεται σε δραματική κατάσταση μετά τη διάλυση σχεδόν όλων των υποδομών της χώρας από την ιμπεριαλιστική επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, που έχει ξεκινήσει από το Μάρτη του 2015.

ΣΑΦΧΑΟΥΣΕΝ.-- Επίθεση σε κτίριο γραφείων σε εμπορικό δρόμο, στο κέντρο της ελβετικής πόλης των 36.000 κατοίκων, πραγματοποίησε άγνωστος άνδρας με αλυσοπρίονο, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, τους δύο από τους οποίους σοβαρά. Οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής ενέργειας», ενώ αναφέρουν ότι καταζητούν συγκεκριμένο δράστη που δεν κατονόμαζαν, παρότι τον είχαν ταυτοποιήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ